Instagram için gizlenen beğeni sayısını gösteren eklenti [İndir]

04 Aralık 2019 10:00

Hala tüm kullanıcılara yansımamış olsa da Instagram beğeni sayısını platformdan kaldırdı. Ancak bunu geri döndürmenin de bir yolu var.

Instagram platformda yaptığı değişikliklere son olarak beğeni sayısını kaldırmayı da dahil etmişti. Bu yeni arayüz henüz tüm kullanıcılar için aktif hale gelmese de globalde dağıtımı başlandı. Yakın zamanda tüm kullanıcılar takip ettikleri kişinin gönderisindeki beğeni sayısını görememeye başlayacak. Yeni arayüzde gönderi altında ise “X ve diğerleri tarafından beğenildi” gibi bir ifade beliriyor. Ancak elbette popüler platformun hemen her kaybedilen özelliğinde olduğu gibi beğeni sayısını da ortaya çıkaracak bir servis de bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gizlenen Instagram beğeni sayısını ortaya çıkarma

Return of the Likes isimli bu eklenti ne yazık ki akıllı telefonlar için geliştirilmemiş. Chrome eklentisi olan bu servisi tarayıcı üzerinden kullanabiliyorsunuz. Servisi indirdikten sonra tarayıcıdan Instagram gönderilerine baktığınızda gönderinin sağ üst köşesinde beğeni ve yorum sayısı yazıyor. Böylece gizlenmiş olan beğeni sayısı ortaya çıkmış oluyor. Sosyal medya analizleriyle tanınan Socialinsider’ın geliştirdiği bu eklentinin Socialinsider serverlarına veri göndermediği iddia ediliyor. Söz konusu eklentinin Instagram’ın kendi gizlilik kurallarını ihlal edip etmediği ise şimdilik net değil. Popüler fotoğraf paylaşımı uygulamasının bu konuda çok hassas olduğunu hatırlatalım. Geçmişte Takip sekmesinin yerini almak isteyen uygulamaları gizlilik kurallarını deldiği için uygulama mağazalarından kaldırttığını sizlerle paylaşmıştık.

Chrome üzerinden deneyebileceğiniz bu eklentiyi buradan indirebilirsiniz.

İlginizi çekebilir

John Wick yönetmeninin iPhone 11 Pro ile çektiği kar topu savaşı

Paylaş