James Bond oyuncaklarına sahip Aston Martin DB5 tekrar hayata dönüyor!

20 Ağustos 2018 20:00

Düzenlenen özel bir anlaşmayla sınırlı üretim olarak tekrar hayata geçirilecek olan Aston Martin DB5, orijinal parçaların filmle bir araya gelişini temsil edecek.

Beyaz perdenin en meşhur otomobillerinden birisi olan Aston Martin DB serisinin, James Bond ile olan ortaklığı jenerasyonlardan günümüze uzanıyor. Özellikle DB5 ile çok ayrı bir noktada konumlanan bu ortaklık, gerçek dünyadaki koleksiyonerler için farklı bir cazibe kaynağı. Geçtiğimiz ay içerisinde LEGO’nun farklı alanlardaki meraklılarıyla buluşturduğu setle gündeme gelen Aston Martin DB5, bu kez doğrudan markanın kendi içerisinden çıkan yeni bir projenin merkezinde karşımıza çıktı. Toplamda 25 adet olmak üzere üzerinde James Bond filmlerinde kullanılan fantastik oyuncaklarla birlikte üretileceği duyurulan DB5’ler, “devam serisi” rozetiyle meraklılarıyla buluşacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Üretimi önümüzdeki yıl

Kaputunun altında Yaklaşık 290 beygir güç üreten altı silindirli motorla gelecek olan özel seri DB5’lerin teknik değerleri de orijinal fabrika verileriyle aynı olacak. Bu da 238 km/s maksimum hız ve 7,1 saniyelik 0-100 değerlerinde bizleri herhangi bir sürprizin beklemediği anlamına geliyor. Buraya kadar standartlarda gezinen araçlarda dönüşebilen plaka gibi filmdeki fantastik uygulamalar da olacak. Önümüzdeki yıl içerisinde üretim sürecinin başlayacağı duyurulan otomobillerin her biri 2,75 milyon dolar gibi uçuk rakamlarla kendisine alıcı bulmaya çalışacak. Sokaklara çıkabilmesi için günümüz şartlarını karşılaması gerektiği için özellikle şasi kısmında değişimlerin yapılması gereken DB5’in, EON Productions ortaklığıyla hayata geçirilecek bu yeni örneklerini görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Paylaş