James Gunn sayesinde ortaya çıkan DC sinema evreni gerçeği

29 Ekim 2019 16:30

DC sinema evreninin geleceğinin nasıl şekilleneceğine dair büyük bir kafa karışıklığı söz konusu. The Suicide Squad filminin yönetmeni James Gunn’ın açıklaması bu kafa karışıklığını giderecek gibi görünüyor.

Bildiğiniz gibi Warner Bros’un başlangıçtaki amacı Marvel Sinematik Evreni gibi bir dünya yaratmak ve birbiriyle bağlantılı filmler çekmekti. Bu amaç doğrultusunda Man of Steel, Batman v Superman, Wonder Woman, Aquaman ve Justice League gibi filmler izleyici karşısına çıkartıldı. Fakat yaşanan gelişmeler bu dünyanın bir bütün halinde ilerlemesini imkansız hale getirdi. Bunlardan ilki Batman v Superman ve Justice League gibi büyük bütçeli yapımların beklentilerin altında kalması oldu. Ardından Ben Affleck’in Batman’e veda etmesi süreci yokuşa sürükledi. The Batman için yeni bir Bruce Wayne seçildi. Karşımıza Robert Pattinson’ın çıkacağını biliyoruz. Onun hikayesi DC sinema evreninden bağımsız olacak gibi görünüyor. Tıpkı Joaquin Phoenix’li Joker gibi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DC sinema evreni sorusu

Bu durumda şu soru gündeme geliyor: DC sinema evreni için yolun sonuna mı geldik? Yani artık DC filmleri birbirinden tamamen bağımsız mı olacak? Bu soruyu yanıtlayan şaşırtıcı bir şekilde The Suicide Squad filminin yönetmeni James Gunn oldu. Başarılı yönetmene Instagram üzerinden şu soru yöneltildi: “Suicide Squad, Robert Pattinson’ın Batman filmiyle bağlantılı mı olacak? Çünkü kafam karışmış durumda. Bazı DCEU filmleri birbiriyle bağlantılı, bazıları değil.” Yönetmen bu soruya “Evet tıpkı çizgi romanlardaki” gibi yanıtını verdi.

Çizgi roman okuyucularının iyi bildiği üzere bazı hikayeler birbiriyle bağlantılı veya birbirinin devamı olabiliyor. Kimileri ise tamamen farklı bir gerçeklikte geçiyor kabul ediliyor. Warner Bros. DC çizgi romanlarından uyarladığı filmlerde bu mantığı benimseyecek gibi görünüyor.

İlginizi çekebilir

Joker’in son fragmanı

Paylaş