Koenigsegg CC850 bir haftada tükendi; otomobilin üretim adedinde artışa gidiliyor

25 Ağustos 2022 15:10

2022’nin unutulmaz projelerinden biri olacak Koenigsegg CC850 için var olan yoğun talep, markayı üretim artışına gitmeye itti.

Koenigsegg’in geçtiğimiz hafta Monterey Week kapsamında duyurusunu gerçekleştirdiği yeni süper otomobili CC850, performansı kadar barındırdığı duygusal mesajlarla da ayrı bir noktada konumlandı. Tasarım dinamiklerini, markanın ilk üretim modeli olan CC8S’den alması sebebiyle bir anlamda geçmişe niteliği taşıyan CC850 için kısa sürede yoğun bir ilgiyle karşılaşıldığını görüyoruz. Tanıtımıyla birlikte Christian von Koenigsegg’in 50. yaş gününe nazire olarak toplamda sadece 50 adet üretileceği açıklanan modelin bir haftalık süreçte tükendiği açıklandı. CC850’den aldığı olumlu geri dönüşlerden fazlasıyla memnun olan marka, 50 ile sınırlı olan üretimi 70’e çıkarma kararı aldı. Otomobilin fiyatı ise hala resmi olarak açıklanmış değil.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Koenigsegg CC850 eşsiz şanzıman teknolojisiyle dikkat çekti

CC850’ye dışarıdan baktığımızda 2000’lerin süper otomobillerinin tasarım felsefesinin kolaylıkla zihninize geçişini hissedebilirsiniz. Aracın genel tasarım çizgilerinin yanında ön-arka ışıklandırma grupları ve jantları da 20 sene önceki modelden ciddi ibareler taşıyor. Geçmişe olan bağlılığı kokpitte de görmek kesinlikle büyük keyif. Analog göstergelerin yanında, geçiş paralelli manuel vites kutusu genel karaktere muhteşem bir bağlılık sergiliyor. CC850, tasarım olarak ne kadar eskiye göndermeler taşısa da, mekanik ve teknolojik olarak bir o kadar günümüze ait bir otomobil.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CC850 ile birlikte Koenigsegg’in dünyada ilk olarak lanse ettiği vites sistemi de dikkati hak ediyor. “Engage Shift” olarak isimlendirilen sistem, manuel kombinasyondaki vites geçiş aralığını sürüş moduna göre optimize edebiliyor. Otomobilde manuel ile birlikte 9 kademeli otomatik şanzıman da kombinasyon olarak tek paket içerisinde sunuluyor. Motor bölümünde markanın son nesil araçlarında kullandığı 5.0 litrelik twin-turbo V8 makine var. 1.385 beygir güç ve 1.385 Nm tork kombinasyonuyla gelen otomobil, ilhamı alınanan CC8S’in 655 beygir güç ve 750 Nm tork değerlerini de neredeyse ikiye katlıyor. Karbon monokok şasi üzerine geliştirilen CC850’nin tüm parçalarıyla birlikte 1.385 kilogramlık bir otomobil olması da, kilogram başına 1 beygirlik oran sunuyor.
Paylaş