Land Rover Defender 75th Limited Edition; doğum gününe özel retro kutlama

14 Eylül 2022 15:40

Markanın doğum gününü kutlayan Land Rover Defender 75th Limited Edition, sınırlı üretim adetleriyle doğrudan koleksiyon niteliğinde.

Söz konusu arazi kabiliyeti olunca akıllara gelen ilk seçeneklerden birisi şüphesiz Land Rover. Askeri kullanım amacından başlayıp sivil dünyaya aktarılan yetenekler, geçmişten günümüze pek çok noktada standartları belirliyor. Sürece Defender üzerinden baktığımızda da, tarihin en önemli arazi figürlerinden olduğunu görebiliriz. Arazi kabiliyetinin dışında tasarım karakteriyle de ikona dönüşen bu rozeti yeni dünyaya taşıyan İngiliz üretici, güncel nesille birlikte geçmişin izlerini harmanlıyor. 75. yaş kutlamaları kapsamında efsane olmuş bu aileye özel bir dokunuş gerçekleştiren ekip, mutfaktaki çalışmaları sonucu Land Rover Defender 75th Limited Edition üzerinden masaya bırakıyor. Sınırlı üretim adetleriyle gelen özel versiyon, klasik modelden aldığı detaylarla meraklılarına keyif verecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Land Rover Defender 75th Limited Edition

75th Limited Edition versiyonuna dışarıdan baktığınızda dikkatinizi çekecek olan en önemli parçanın renk olduğunu söyleyebiliriz. Klasik Defender modelinden gelen özel Grasmere Yeşili, günümüzde sunulan standart modellere göre bu aracı tamamen ayrıştırıyor. Gövdenin dışında 20 inçlik ebatla gelen jant setine de bu paleti işlenmiş olması da yine dikkat çekenler arasında. Son olarak gümüş tamponlar, kaput üzerindeki detay ve 75. yıl özel seri logosunu da dışarıdaki farklılıklara dahil edebiliriz. Kokpit tarafına geçtiğimizde ise Grasmere Yeşili’nin panele olan entegrasyonu karşımıza çıkıyor. 90 ve 110 gövde tipleriyle satışa sunulacağı açıklanan Defender 75th Limited Edition’ı motor tercihleri ise dizel ve hibrit üzerine şekilleniyor. Birleşik Krallık’ta 85.995 sterlinlik etiketle siparişe açılacak olan özel serinin fiyatı, 110 gövde tipinde ise 89.995 sterlin olarak belirlenmiş durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Paylaş