Meta’nın Twitter rakibi uygulaması böyle olacak

09 Haziran 2023 08:40

Instagram, WhatsApp ve Facebook’un çatı şirketi konumunda bulunan Meta, uzun süredir Twitter rakibi uygulama geliştiriyor.

Biliyorsunuz Meta çatısı altında şu an üç farklı ana sosyal medya platformu bulunuyor. Bunlar yukarıda da belirttiğimiz gibi WhatsApp, Facebook ve Instagram. Bir süredir de merak uyandıran yeni Twitter rakibi ses getiriyor. Uzun zamandır gündemde olan metin temelli bu Twitter alternatifi uygulama, yapılan yeni sızıntıya göre yukarıda görebileceğiniz kullanıcı arayüzünü taşıyor. Instagram bağlantılı bu uygulama, bu açıdan Instagram’ı oldukça andırıyor ve Instagram’ın tasarım öğelerini barındırıyor. Genel olarak çok sade görünen ve aslında ilk defa karşımıza çıkmayan uygulama, odak noktası metin olmasına rağmen fotoğraf paylaşımına da destek veriyor. Dikkat çekmeyi başaran uygulama, Matt Navarra’ya göre resmi olarak yaz ayları bitmeden kullanıma sunulacak. The Verge’e göre resmi isminin “Threads” olma ihtimali bulunan uygulama, şu an birçok ünlü isim tarafından aktif olarak test ediliyor. Uygulama kodlarını araştırarak henüz çıkmamış birçok yeni özelliği ortaya çıkaran Alessandro Paluzzi tarafından bulduğu kadarıyla Barcelona yanında Project P92 kod adının da kullanıldığı bu uygulamadaki içerikler, maksimum 500 karakter uzunluğunda olacak, toplu bir paylaşım akışındaysa maksimum 100 farklı post bulunabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yine Matt Navarra’ya göre uygulamanın Instagram içerisine entegre edilmesi de masada olan planlar arasında yer alıyor. Bu konuda Facebook / Messenger benzeri bir çiftli kullanım hedefleyen Meta, kişilerin Instagram takipçilerini yeni uygulamaya yönlendirmesini kolaylaştıracak bir altyapı kuruyor. Bu daha önce de söylediğimiz gibi çok mantıklı bir durum çünkü Meta için Twitter rakibi bir uygulama yapmak çok kolay. Sorun bu uygulamayı kullanır kılmak ve bu konuda firmaya kurulacak zahmetsiz bir Instagram bağlantısı büyük kolaylık sağlayabilir.  Merkezi olmayan sosyal medya protokolü olan ActivityPub ile gelen olası adıyla Threads, Meta baş ürün sorumlusu Chris Cox’un açıklamasına göre ocak ayından bu yana kodlanıyor.

Instagram ve Twitter iddiaları yanında bu da ilginizi çekebilir: Hızlı yürümeniz için tasarlanan ilginç ürün: Moonwalkers

Paylaş