Microsoft, Xbox odaklı “Keystone” donanımı için açıklama yaptı

27 Mayıs 2022 08:51

Microsoft, bugün Xbox tarafıyla alakalı bir haberle daha gündeme geldi. Firma Keystone üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Microsoft şu an Xbox Series X ve Series S ile yeni nesil oyun konsolu pazarında ciddi satışlara ulaşıyor. Firma bu konsollar ile milyonlara ulaşıyor ancak daha fazlasını da istiyor. Şirket bu donanımlar ile özellikle Game Pass kullanıcı sayısını artırmaya odaklanıyor. Peki bu nasıl olacak? Daha fazla kişiye nasıl ulaşılacak? Buradaki en önemli seçenek Keystone kod adlı donanım olacak. Ticari ismi halen bilinmeyen Keystone, monitör ya da televizyonlara HDMI üzerinden bağlanacak çok ufak bir donanım olacak ve Xbox Cloud Gaming temelinde çalışacak. Bilmeyenler için bu servis, Xbox oyunlarının internet üzerinden oynanmasına imkân tanıyor. Servisi kullanmak için kişilerin Game Pass Ultimate abonesi olması ve yüksek hızlı Wi-Fi ya da LTE bağlantıya erişim sağlıyor olması yeterli oluyor. Bu temelde çalışacağından çok uygun fiyatlı olacağı düşünülen Keystone, Xbox’ın kontrolcüsüne destek verecek.

Bu konuda bir açıklama yapan Microsoft, “Amacımız insanların istedikleri oyunları istedikleri cihazlarda, istedikleri yerde oynamalarını sağlamaktır. Geçen yıl duyurduğumuz gibi, kod adı Keystone olan ve konsola ihtiyaç duymadan herhangi bir TV’ye veya monitöre bağlanabilen bir oyun cihazı üzerinde çalışıyoruz.” dedi. Firma burada önemli bir bilgi daha verdi.

Buna göre Keystone için yapılan denemeler sonrasında öğrenilenler ışığında mevcut sürümde değişikliğe gidildi. Bunun tam olarak ne olduğu bilinmiyor ancak firma yeni bir yaklaşım ile daha farklı bir cihaz karşımıza çıkaracak gibi görünüyor. Temel aynı olacak olsa da yeni sürüm ilk hedeflenenden daha iyi bir kullanıcı deneyimi getirebilir, yaşanan gecikmenin önemli bir faydası olabilir.

Merkezi sunucudaki sistemlerde çalışan oyunlar bu cihaza internet ile aktarılacak, bu açıdan ürünün kendisine ek bir güç kaynağı takılmasına dahi gerek olmayacak. Aslında ileride birçok kişinin Keystone isimli bu ürüne de ihtiyacı olmayacak. Çünkü firma Xbox oyunları için bir akıllı televizyon uygulaması da geliştiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu Samsung ve LG gibi firmaların cihazlarına ve Android TV’lere gelecek uygulama sayesinde kişiler, akıllı televizyonlarına bir kontrolcü bağlayarak Xbox uygulaması üzerinden oyun oynayabilecek. Oyunlar yine bulut üzerinden yani internet üzerinden aktarılacak. Süreç internet üzerinden olacağı için diğer ufak boyutlu donanım gibi TV’lerin gücü de hiç önemli olmayacak. En basit modelde dahi internet hızı yüksek olursa sorunsuz bir oyun deneyimi elde edilebilecek.

Peki bu dönem ne zaman başlayacak? Konu hakkında geçtiğimiz ay bir açıklama yapan Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer, bahsi geçen gelişmelerin önümüzdeki 12 ay içerisinde gerçek olacağını belirtiyor. Bu açıdan Xbox oyunları 2022 sonu ya da 2023 başında her yere gelecek gibi görünüyor.

Xbox oyun planları yanında bu da ilginizi çekebilir: L’Oreal firmasından 2023’te gelecek evde saç boyama cihazı

Paylaş