Nvidia, DLSS teknolojisi ile 290’ı gördü

18 Nisan 2023 17:11

Nvidia, oyunlarda sadece tek bir tuş ile çok yüksek performans artışı getiren devrimsel DLSS teknolojisi ile 290 oyuna ve uygulamaya ulaştı.

Bu önemli kilometre taşı hakkında Nvidia Türkiye’den gelen açıklama şöyle oldu: “NVIDIA’nın devrim niteliğindeki DLSS teknolojisi an itibariyle Bleak Faith: Forsaken, Romancelvania, ve Sherlock Holmes The Awakened dahil olmak üzere 290 oyun ve uygulamayı destekliyor. NVIDIA ayrıca bu hafta yeni Game Ready sürücüsünü piyasaya sürüyor! Yayınlanan her yeni sürücüsüyle, oyunculara GeForce RTX ekran kartlarında, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda mümkün olan en iyi deneyimi sağlayan Game Ready optimizasyonları, çeşitli geliştirmeler ve daha da fazlasını içeriyor. Ek olarak, yeni sürücü 5 yeni G-SYNC uyumlu oyun monitörünü destekliyor. Geçen hafta NVIDIA, önizlemesinde yer alan devrim niteliğindeki oyun grafiklerinin hemen ardından “orta sınıf GPU’ların yeni kralı” olarak adlandırılan GeForce RTX 4070’i piyasaya sürdüğünü duyurmuştu. NVIDIA DLSS destekli oyun ve uygulamaların sayısı artırmak için sürekli çalışıyor. Bu hafta DLSS desteği alan oyunlarla birlikte bu sayı 290’a ulaşıyor.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Firma şu an RTX 40 serisine özel bırakılan son sürüm DLSS 3 üzerinde çalışıyor ve bu konuda kendisi şunları aktarıyor: “Yapay zekâ destekli bu teknoloji, çok daha hızlı oyun oynamak için tüm kareyi tek seferde oluşturabiliyor. GPU’nun tüm kareleri bağımsız olarak oluşturmasına izin vererek, oyunlardaki CPU performans sınırlamalarının üstesinden geliyor. Unity ve Unreal Engine gibi dünyanın en popüler oyun motorlarında uygulanan bu teknoloji, yakında çıkacak 35’ten fazla oyun ve uygulamayla dünyanın önde gelen oyun geliştiricilerinin çoğundan destek aldı.” Peki DLSS 3 neden sadece RTX 40 serisine özel bırakıldı? O sorunun cevabına direkt olarak buradaki haberimizden ulaşabilirsiniz.

Nvidia ve DLSS teknolojisi yanında bu da ilginizi çekebilir: İddialı AR gözlük Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition tanıtıldı

Paylaş