Önemli adım; yerli otomobil için ÇED toplantısı ve sonuçları

20 Mart 2020 11:00

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilecek yerli otomobil için ”Çevresel Etki Değerlendirmesi” (ÇED) toplantısı sonucu önemli açıklamalar yapıldı.

Gündem koronavirüs ile meşgulken bir yandan güzel gelişmeler de oluyor. Gemlik Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde, TOGG tarafından üretilecek yerli otomobil için Çevresel Etki Değerlendirmesi toplantısı yapıldı. Toplantısı önceki gerekli tedbirler alınarak salonlar ilaçlandı. ÇED yetkililerinin yerli otomobile ait sunumun izlemesi ile başlayan toplantı, önemli verilerin paylaşılması ile devam etti. Buna göre yıllık 175 bin aracın üretilmesi hedeflenen fabrika inşaatı için 2 bin işçi çalışacak. Aynı zamanda önümüzdeki 12 yıl içerisinde fabrikada 4323 kişiye istidam sağlanacak. 200 bin metreküp hafriyatın çıkacağı tahmin edilen dev arazinin kullanım haklarının neredeyse 50 yıl boyunca TOGG’de olduğunun da altı çizildi. Her büyük projede olduğu gibi bu projede de ÇED toplantısı ve raporu önemli bir adım olarak görülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bursa’da, yerli otomobil için yeni bir çalışma başlatılmıştı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay yürütülen batarya çalışmaları hakkında, “Ülkemizin gurur yolculuğunun Bursa’dan başlatılacak olması nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubumuza kentim ve iş dünyamız adına şükranlarımızı sunuyorum.Bursa, yerli otomobilin güçlendireceği ekosistemle gelecek 50 yılın da otomotiv endüstrisi merkezinde yer almaya devam edecek. Bursamızın Türkiye ekonomisinin kalkınmasındaki öncü rolü daha da güçlenecek. Projemizde yüksek pil ağırlığının dengelenmesini sağlayacak inovatif bir proje başlattık. Bu teknoloji, yerli otomobilin seri üretimine de imkan oluşturacak” şeklinde  konuşmuştu.  Bu tarz gelişmeleri görmek oldukça sevindirici. Gelişmeler LOG.com.tr’de olacak.

İlginizi çekebilir

Yerli otomobil tanıtım videosu

Paylaş