Otogaz (LPG) kullanan sürücülerin dikkatine; büyük zam yolda

02 Ekim 2019 16:30

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgilere göre LPG fiyatlarına sürücüleri oldukça üzecek bir müdahale yapılıdı.

Değişen kur oranlarının ve dünyada artan petrol fiyatlarının ardından akaryakıt fiyatlarına bir dizi zam gelmişti. Akaryakıt giderlerini azaltmak isteyen çoğu LPG sürücüsünün gözü kulağı Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasındaydı. Beklenen açıklama kullanıcıları oldukça üzdü. Buna göre LPG fiyatlarına zam yapılma kararı alındı. Geceyarısından itibaren geçerli olmak üzere otogaz litre fiyatı 27 kuruş arttı. Yapılan zamlardan sonra  İstanbul’da litre fiyatı 3.45 TL’den satılan Otogaz 3.70 liraya yükselicek. Zamlı tarifeye göre LPG Ankara’da 3.70, İzmir’de ise ortalama 3.67 TL olacak. Akaryakıt fiyatları serbest rekabet politikaları ve şehirlere dağıtım gibi başlıkların etkisi altında değişiklik gösterebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Otogaz (LPG) Eşel Mobil Sistemi nedir?

Eşel Mobil Sistemi akaryakıt fiyatlarının artışına karşı 17 Mayıs 2018’de başlayan bir sistemdir. Amacı gelen zamlar karşısında kullanıcıları korumaktır. Herhangi bir zam geldiğinde zam oranında ÖTV miktarından düşüş sağlanıyor. Böylece gelen zamlar kullanıcılara yansıtılmıyor. Sistem akaryakıtlar için 8 Ocak’ta sona ermişti. Ancak değişen fiyatlar doğrultusunda tekrar geri dönmesi masaya yatırılıyor. Gel gelelim son artışlar pompa fiyatlarına direk olarak yansıyor. Bu da demek oluyor ki Eşel Mobil sistemi şimdilik devreye girmiyor.

İlginizi çekebilir

Karşınızda dünyanın en verimli araç modeli: Eximus IV

Paylaş