Özel teknolojisi ile havada gerçekten sabit kalabilen dev drone Astria ile tanışın

06 Haziran 2022 09:56

Günümüzde birçok hava aracı geliştiriliyor. Bunlar arasına Pitch Aero firması tarafından hazırlanan Astria da dahil oldu. Astria gerçekten özel bir drone.

Pitch Aero imzalı drone modeli Astria’nın en önemli fark yarattığı nokta Cyclogyro aktarma oluyor. Daha önce de karşımıza çıkan Cyclogyro aktarma sisteminde uçuş için standart bir pervane altyapısı kullanılmıyor. Bunun yerine yatay olarak bir araya getirilen çok sayıda kanatçık tercih ediliyor. Bu kanatçıklar tek bir kontrol ünitesi üzerinden kontrol ediliyor ve farklı yönlere hareket edebiliyor. Bu hareketli yapı sayesinde yukarıya ya da aşağıya veya geriye ya da ileriye gitmek mümkün hale geliyor. Astria’da bu yapı sadece üst kesimde karşımıza çıkıyor. Yani araçta normal altı farklı pervane ile üste konumlandırılan Cyclogyro temelli pervane sistemi bir araya geliyor.

Peki bunun faydası ne oluyor? Neden firma yukarıda da görebileceğiniz gibi gerçekten devasa bu drone modelinde böyle bir tasarım tercih etmiş. Tepeye konumlandırılan Cyclogyro sayesinde Astria havada çok stabil şekilde sabit kalabiliyor. Normal drone modelleri de havada sabit kalabiliyor ancak bu durumu rüzgâr çok ciddi şekilde değiştiriyor. Anlık rüzgârlarda normal drone’lar hareket etmeye başlıyor.

Cyclogyro temelindeki üst pervane ile rüzgarlardan etkilenmez ya da rüzgâr alınca ileri geri kaymaz hale gelen Astria, bu sayede havadan yapılacak incelemeleri inanılmaz yakın ve hassas hale getirebiliyor. Hatta ideal koşullarda Astria ile dokunarak inceleme dahi yapılabileceği aktarılıyor. Bu gerçekten çok önemli bir detay ve normal drone’lar ile böyle bir şeyi yapmak neredeyse imkânsız durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Rüzgâr gülleri gibi doğal olarak rüzgârın çok olduğu yerlerdeki yapıların incelenmesi için harika görünen drone, farklı ihtiyaçlara bağlı olarak çeşitli kamera ya da sensörler ile donatılabiliyor. Burada 4.5 kg’a kadar bir taşıma kapasitesi açıklanıyor. Rahat taşımak adına katlanabilir yapıda hazırlanan elektrikli hava aracı Astria için hazırlanan tanıtım videosunu direkt olarak sayfanı en üstünde izleyebilirsiniz.

Astria drone yanında bu da ilginizi çekebilir: Renault tarafından hazırlanan uçan araç çalışması

Paylaş