Paul Walker tarafından kullanılan Nissan Skyline GT-R R34 rekor fiyata satıldı

05 Mayıs 2023 20:30

Paul Walker tarafından kullanılan Nissan Skyline GT-R R34 rekor fiyata satıldı. Araç bu konuda büyük bir rekor kırmış gibi görünüyor.

Modifiye dünyasında adeta devasa bir patlama yaratan ilk “Fast & Furious” filmlerinden birisinde kullanılan ve geçirdiği trafik kazası sonrasında aramızdan ayrılan ünlü oyuncu Paul Walker tarafından özel olarak talep edilen parçalara sahip olan Nissan Skyline GT-R R34, düzenlenen açık artırma sonrasında tam 1,3 milyon dolara satıldı. Bu konuda tahminleri fazlasıyla geride bırakan bu araç, satış fiyatı özelinde sanıyoruz büyük bir rekor kırdı. Yukarıdaki galeride de görebileceğiniz üzere mavi rengiyle gerçekten harika görünen R34, yerinde modifiyeler ile orijinal tasarıma sadık kalınan göz alıcı bir gövde üzerine kuruluyor. 550 beygir (410 kW) güç ürettiği aktarılan bu özel sürüm, OMP imzalı koltuklara ve Momo imzalı bir direksiyona sahip. Büyük sayılacak ekranların kullanıldığı araca, aktarıldığı kadarıyla filmin çekimleri tamamlandıktan sonra ABD hükümeti el koymuş. Daha sonra bunun için uzun bir hukuk mücadelesine girilmiş ve araç en sonunda hurdaya çıkarılmaktan kurtularak Almanya’ya gönderilmiş. Aracın açık artırma müzayedesi ise spesifik olarak Brüksel’de gerçekleştirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu aralar bir başka Nissan GT-R modeli de gündemde yer alıyor. Kaçıranlar için Nissan resmi olarak bir Nissan GT-R R32 EV hazırlıyor. Şirketin hiçbir zaman unutulmayacak ve yaşatılmaya devam edilecek efsane otomobil modeli, elektrikli geleceğe özel hazırlanan bir konsept ya da başka bir deyişle prototip ile taşınacak, R32’nin tamamen elektrikli versiyonu seri üretime alınıp satışa sunulmayacak. Nissan’ın YouTube kanalındaki açıklamaya göre bu elektrik dönüşüm fikri, Nissan’ın üretti GT-R’lara hayran bir mühendisinden geliyor. İsmi açıklanmayan bu mühendis, önümüzdeki aylarda tüm detaylarıyla karşımıza çıkarılacak bu araç hakkında, “En sevdiğim otomobil modeline yeni nesil elektrifikasyon teknolojilerini ekleyerek daha heyecan verici bir otomobil yapmak istiyorum” açıklamasında bulunmuştu. Bu elektrikli model hakkındaki tüm detaylara buradaki haberimizden ulaşabilirsiniz.

Rekor kıran Nissan Skyline GT-R R34 yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X

Paylaş