PlayStation 5 öncesi açıklanan yeni PlayStation 4 rakamları

04 Ağustos 2020 12:30

Sony, yeni nesil PlayStation 5 için çalışmalarını sürdürürken PlayStation 4 modellerinde halen ciddi oranda satmaya devam ediyor.

Sony PlayStation 4 en son yapılan açıklamada 110 milyon global satış rakamını geride bırakmıştı. Şimdi ise son satış rakamının 112.3 milyon seviyesine yükseldiği resmi olarak açıklandı. Pandemi döneminde PS4 oyunlarının satışlarını neredeyse ikiye katlayan firma, PlayStation bölümünden çok büyük paralar kazanmayı sürdürüyor. Daha önce de aktardığımız üzere 103 milyona ulaştığı zaman orijinal PlayStation’ı ve Nintendo Wii’yi geride bırakan PS4, halen tüm zamanların en çok satan ikinci oyun konsolu konumunda yer alıyor. Yeni ulaşılan 112.3 milyona rağmen PS4 tam 155 milyon satan PlayStation 2’nin oldukça gerisinde yer alıyor. Ayrıca son verilen bilgilere göre PlayStation Plus’ın ise şu an 44.9 milyon abonesi bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

PlayStation 4 ailesinin yerini alacak PlayStation 5 için kısa bir özet geçersek

Tekrardan hatırlamak adına yeni nesil konsol gücünü AMD’nin 3. jenerasyon Zen mimarisi üzerine kurulacak sekiz çekirdekli bir işlemciden alıyor. Grafik tarafında AMD imzalı Radeon Navi ailesini kullanan PS5, 4K oyunculuğu standart hale getiriyor, 8K seviyesine çıkış yapabiliyor. Işık efektlerine çağ atlatacak Ray tracing desteği de dikkat çeken detayları arasında yer alıyor. Hepsine ek olarak PS5’in 825 GB‘lık özel NVMe SSD birimi tam 5.500 mb/saniye hızında görev yapıyor. Bir satış kanalında gelen son fiyatlara göre PS5’in disksiz sürüm için 399 euro, diskli sürüm içinse 499 euro olabilir. Ancak halen resmi açıklama bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

Oyun dünyasının geleceğinde fiziksel konsollar yer almıyor

Paylaş