Qualcomm Snapdragon Sound duyuruldu; işte detayları

05 Mart 2021 11:56

İşlemci devi Qualcomm, kısa süre önce bir sürpriz gerçekleştirdi ve Snapdragon Sound duyurusunu yaptı. İşte bilinmesi gerekenler;

Qualcomm Snapdragon Sound, temel olarak ses odaklı bir platform / sertifika ve gelecek ürünlerin üzerinde logo olarak da yer alacak önemli bir adım. Qualcomm, Snapdragon Sound’un kendi geliştirdiği ses çözümlerini uyum içinde bir araya getireceğini aktarıyor. Firma Sound platformu ile kablosuz tarafta kablolu kalitesinde ses hedefliyor ve burada kablosuz kulaklık yanında diğer cihazlara da odaklanıyor. Snapdragon Sound’un tam desteğine sahip ürünlerin yüksek çözünürlüklü ses, ultra düşük gecikme süresi, gelişmiş sesli arama, hızlı kurulum ile eşleştirme ve daha iyi pil ömrünü garanti edeceği aktarılıyor. Burada bir bakıma Intel’in EVO’sunu akıllara getiren Sound, aktarıldığı kadarıyla 24-bit 96kHz’e kadar HiFi müzik keyfi getirecek ve sektörü yüksek kaliteli müzik konusunda tek bir standardın etrafında toplayacak. Bu açıdan güzel görünen altyapının ilk kullanıcıları arasında ise Xiaomi ve Audio-Technica yer alacak bilgisi veriliyor. Diğer birçok firmadan da Snapdragon Sound sertifikasına sahip ürünün önümüzdeki dönemde geleceği aktarılıyor.

Snapdragon Sound dikkat çekerken, yakında Spotify HiFi geliyor

Spotify HiFi öncesinde de Snapdragon Sound altyapısı gerçekten çok önemli görünüyor. HiFi servisi açıklandığı kadarıyla yıl sonunda kullanıma çıkıyor. Bu konuda Tidal ve Amazon Music’den sonra sonunda bir adım atan firma, HiFi paketiyle kişilere kayıpsız, yüksek kaliteli müzik keyif sunmaya hazırlanıyor. Uzun zamandır Apple Music tarafıyla beraber gelmesi beklenen ancak gelmeyen HiFi paketi, firmanın açıklamasına göre kişilere “CD kalitesinde kayıpsız müzik” getiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bunun için çok özel ekipmanlara da gerek bulunmuyor. Yani bu paket ile her zaman dinlediğimiz müzikler çok daha iyi hale gelecek, elbette yüksek kaliteli ürünlerde alınan zevk katlanacak. HiFi paketin henüz ne kadar olacağı bilinmiyor ancak rakamın aşırı uygun olması beklenmiyor.

İlginizi Çekebilir

Hareketli yapısıyla dikkat çeken elektrikli araç

Paylaş