Renault elektrik planında heyecanlandıran gelişme; en sevilen klasikler dönüşümle geri gelebilir

11 Ocak 2021 19:00

2020 yılını ekonomik olarak oldukça zorlu şartlarda geçiren Renault, tekrar yükseliş formülünü klasik efsanelerinde arayabilir.

Seat’taki görevinden ayrılarak 2020 itibarıyla Renault’da CEO pozisyonunda çalışmalar yürüten Luca De Meo, son dönemin talihsiz isimleri arasında. Markanın başına geçtiği dönemle birlikte Koronavirüs etkilerinin hızla artması, Fransız üretici çok ciddi bir ekonomik krizin merkezine aldı. Bu süreç sonunda ortaya çıkan gelişmelerde, Renault’nın ürün gamındaki modelleri azaltmaktan işçi çıkarmalara uzanan maliyet kısma politikaları da masada göründü. Fransız hükümeti tarafından aldığı destekle büyük bir eşiği geride bırakan Renault, piyasanın içerisinde bulunduğu elektrik dönüşümüne de cevap verme zorunluğunda. Ekim ayında tanıtılan Megane e Vision konseptinin merkezinde ilerleyeceğinin sinyalleri verilen bu dönüşüm adımları, bir yedek planla bambaşka bir noktaya taşınabilir. Luca De Meo’nun var olan krizden çıkış için bir anahtar olarak düşündüğü söylenen bu planla birlikte, markanın 60’lı yıllara kadar uzanan ikonik klasik modellerin tamamen elektrikli olarak hayata döndürülmesi gündemde.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Renault klasik otomobil dönüş planı için ilk aşamada iki isim masada

Automotive News Europe tarafından gündeme getirilen ilk detaylarda, Meo’nun ilk olarak Renault 4’ün tamamen elektrikli bir versiyon üzerinden hayata döndürülmesine sıcak baktığına yer veriliyor. Bunun yanında özellike turbo modeliyle tüm zamanların unutulmaz modelleri arasında yer alan R5’in de tekrar hayata döndürülebileceği de masada görünen detaylar arasında. Şirketin tekrar can verdiği Alpine markası için de ciddi elektrik planları olduğunu da bu kapsamda görüyoruz. Yeni nesil ürün gamında tamamen kâr odaklı modellere ağır verecek olan Renault’nun, Talisman ve Espace gibi satış rakamları düşük modellere veda etmeye hazırlandığını da biliyoruz. Geçtiğimiz süreçte Jaguar da efsane modeli E-Type’ı “Zero” rozetiyle tamamen elektrikli olarak pazara sunmaya hazırlanmış, sonrasında bu planını askıya almıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili video

Renault Kangoo Z.E.

Paylaş