Robot köpek Spot savaş alanları için test ediliyor; işte detaylar

08 Nisan 2021 14:30

Dünyanın en gelişmiş ve özel robot modellerine imzasını atan Boston Dynamics imzalı robot köpek Spot savaş alanlarına girebilir.

Geçtiğimiz yıllarda birçok kez el değiştiren ve geçtiğimiz aylarda Hyundai çatısı altına giren Boston Dynamics, birçok farklı yapıda robot geliştiriyor.

Bu robotların ilk kez ticari olarak satışa çıkan versiyonu ise robot köpek Spot. İşte bu model, Fransa ordusu tarafından askeri eğitimi sürecinde test edilmeye başlandı.

Fransa ordusunun bu robotu direkt olarak Boston Dynamics’ten almadığı aktarılıyor. Yani Boston Dynamics de süreci haberlerden gördüklerini açıklıyor.

Geleceğin robotik savaş alanlarında askerlere yardımcı olması için şimdiden test edilen robotlar arasına giriş yapan Spot, elbette sürece henüz hazır değil. Çünkü robotun üretim amacı bu değil.

Fransa ordusu robotu sadece eğitim ve potansiyel kullanım senaryoları için test ediyor. Fransa ordusunun süreçte başka robotlar / otonom savaş makineleri kullandığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Robot köpek Spot askeri alan için çok da uygun sayılmaz

Kısa süre önce Boston Dynamics imzalı Stretch gelmişti. Bu robot direkt olarak depolar içerisinde kullanıma odaklanıyor. Robotun şimdilik gösterilen amacı kutuları ya da farklı objeleri taşımak / hareket ettirmek.

Hareketli bir platform üstüne oturan ve vakumlu kafa sistemiyle kaldırma konusunda çok hassas olan Stretch, çoklu kullanıma uygun olarak geliştiriliyor.

Bir depoya gelen yeni ürünlerin hatta yerleştirilmesi gibi işlemleri yerleşik sensörleriyle etkili şekilde yerine getirebilecek robot, şimdilik ufak parçalara odaklanıyor.

İlginizi Çekebilir

Dünyanın en hızlı drone modellerinden birisiyle tanışın

Paylaş