Sabit maliyet düşündürüyor; Volkswagen Koronavirüs krizini atlatma yollarını arıyor

28 Mart 2020 11:00

Avrupa merkezli tüm operasyonlarını askıya alan Volkswagen, dünya genelinde 2 milyar avroyu bulan sabit maliyet nedeniyle çıkış yolu arıyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Koronavirüs odaklı fabrika kapatma süreciyle gündeme gelen isimlerden birisi olan Volkswagen, gelişmeleri titizlikle takip ediyor. İçerisinde ciddi pazar payına sahip markaların yer aldığı grup, olayların şekillenmesine göre ticari sürdürülebilirlik için çare aramaya da başladı. Halihazırda sadece Çin’de özel önlemler eşliğinde üretim yapabilen marka, Çin dışında herhangi bir satış yapmıyor ve başka yerlerde personeli tehlikeye atmayacak şekilde üretime devam etmenin yollarını arıyor. “Çin dışında satış veya gelir elde etmiyoruz,” diyen CEO Herbert Diess, VW’nin hala haftada yaklaşık 2 milyar avro gibi yüksek bir sabit maliyeti karşılaması gerektiğini de sözlerine ekledi. Deiss açıklamalarında; “Üretimi yeniden düşünmemiz gerekiyor. Krizden iş kaybı olmadan geçme şansımız olması için operasyonların dikkatli bir şekilde devam etmesi gerekiyor. Aksi takdirde keskin bir müdahale gerebilir.” ifadelerine yer verdi. Deiss Çin’deki talebin yeniden arttığını, ancak üretimin krizden önceki döneme göre yarı yarıya olduğunun da altını çizdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volkswagen grubu içerisinde yarım milyon üzeri istihdam dikkat çekiyor

Markanın kademeli de olsa Avrupa’daki operasyonlarını hareketlendirmek için tesislerdeki hijyeni artırmak, dezenfekte, güvenli mesafe odaklı yeni çalışma düzeni gibi çözümler üzerinde çalışıyor. Rakamlara baktığımızda Volkswagen bünyesinde 671.000 kişinin istihdam edildiğini görüyoruz. 72’si Avrupa, 28’i Almanya olmak üzere toplamda 124 fabrikaya sahip olan grup Pandemi nedeniyle; Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat ve Skoda markalarının Avrupa bantlarını askıya aldı. Grup geçen yıl 10,96 milyon araç sattı. Ducati, MAN ve Scania gibi farklı sınıflardaki üreticiler de yine grup çatısı altında kullanıcılarla buluşuyor.

İlginizi çekebilir

Tüm merak edilenleriyle yeni Volkswagen Golf

Paylaş