reklamı kapat

POPÜLER

Samsung Galaxy S II incelemesi

 - Güncelleme: 26 Mart 2012 22:05


DONANIM VE DAHA FAZLASI
Samsung Galaxy S II çok güçlü bir bilgisayar desek hiç de yanlış olmaz. 1.2 GHz hızında çift çekirdekli işlemci ve 1 GB RAM bellek ile çalışan cihaz, 16 GB dahili hafızaya sahip. Hareket ve yakınlık algılayıcılarının yanı sıra jiroskop ve dijital pusula da mevcut. Galaxy S II jiroskobun da hakkını veriyor. Arayüz animasyonları ve oyunların yanı sıra galeri ve tarayıcıda yakınlaşıp uzaklaşmak için de kullanılıyor. İki parmağınızı ekranda rastgele bir yere dokundurup cihazı ileri geri eğerek yakınlaşıp uzaklaşabiliyorsunuz. Bu özelliği etkin bir şekilde kullanmak için alışma süresine ihtiyacınız olacak. TV-Out ve çevre cihazlara bağlanma açısından Samsung Galaxy S II tüm rakiplerinden hatta tabletlerden bile daha üstün.


Cihaz Wi-Fi, Wi-Fi Direct, HSPA+ ve DLNA bağlantılarına sahip. Fakat en büyük avantajı bu bağlantıların özel yazılımlarla desteklenmiş olması. Kies Air isimli Android uygulamasıyla yüklü gelen Galaxy S II üzerinde uygulamayı açıyorsunuz. Daha sonra verilen adresi, aynı Wi-Fi ağına bağlandığınız bilgisayarınızda tarayıcının adres satırına yazıyorsunuz. Ve mobil cihazınız her şeyiyle karşınızda! Üstelik resim düzenlemeden tutun dosya yöneticisine kadar çok ama çok detaylı. Uyumlu kabloyla 1080p TV çıkışı veren cihaz, iPhone’a bu konuda tur bindirerek bire bir ekran aktarımını destekliyor. Yani jiroskop ile oynanan oyunları dahi yüksek çözünürlüklü TV’nizde oynayabiliyorsunuz. Galaxy S II üzerinde 8 megapiksel çözünürlük sunan bir kamera bulunuyor. LED ile desteklenen kamera bir önceki modelin bu eksiğini kapatmış. Gelişmiş kamera uygulaması üzerinde kolayca kullanıp harika fotoğraflar ve 1080p videolar çekebiliyorsunuz. Kamera uygulamasında sık kullandığınız birkaç özelliğe kısayol atayabiliyorsunuz. Bunları düzenlemek aynen widget düzenlemek gibi basit. Sürükleyip bırakarak en sık kullandığınız dört özelliği öne alabiliyorsunuz. Kamerayla ters dahil dört yönde de çekim yapabiliyorsunuz. Galaxy S II iPhone gibi fotoğrafları doğru yönde kaydediyor. Buna ek olarak cihaz, mevcut boş hafızaya kaç kare daha çekebileceğinizi gösteriyor. Şart değil, fakat hiç olmamasından iyidir. Çok ince olduğundan üzerinde ayrı bir kamera tuşu bulunmuyor. Çekim için ekrandaki sanal tuşa dokunmanız gerekli. Cihaz hiç şüphesiz ikinci kameraya sahip. Öndeki bu kamera 2 megapiksel çözünürlüğünde.

Böylesine güçlü bir cihazda konum tabanlı servislerden yararlanmak da sorun olmuyor. Entegre A-GPS, dijital pusula ve Google Haritalar’ın en gelişmiş hali size müthiş bir navigasyon deneyimi sunuyor. Google Haritalar Galaxy S II üzerinde en kapsamlı haliyle sunuluyor. İki parmağınızı kullanarak haritayı istediğiniz yönde döndürebiliyor, katmanları düzenleyip arama yapabiliyorsunuz. Android işletim sistemi bunun yanı sıra Google Haritalar altyapısını kullanarak çalışan bir de Navigasyon isimli uygulamaya sahip. Adından da anlaşılacağı üzere uygulamayı kullanarak Google Haritaları üzerinde navigasyon ve rota takibi yapabiliyorsunuz. Sadece bu özelliklere yoğunlaştığından, örneğin kamera açısını kuşbakışı değil de üçüncü kişinin gözüne alabiliyor. Fakat ne yazık ki servis henüz Türkiye’de desteklenmediğinden uygulama tam anlamıyla kullanılamıyor. Galaxy S II oldukça akıllı olduğundan, herhangi bir uygulama sizi Navigasyon uygulamasına yönlendirir de servis desteklenmiyor uyarısıyla karşılaşırsanız, sizi Haritalar uygulamasına yönlendirerek işlemi gerçekleştirmenizi sağlıyor.

SESLİ KOMUTLAR VE NFC
Samsung Galaxy S II, NFC olarak adlandırılan temassız iletişim teknolojisini destekliyor. Bu denli ince bir cihazı ödeme aracı olarak kullanmak gerçekten çok pratik bir özellik. Son olarak cihazın sesli komut altyapısından bahsedelim. Android işletim sistemi dahilinde gelişmiş bir sesli arama özelliği sunuluyor. Benzer şekilde cihazı yönetmek için sesli komutlar ve sesli konuşma özellikleri eklenmiş. Örneğin araba kullanırken Sesli Konuşma uygulamasını açtıktan sonra cihaza dokunmadan komut verebiliyorsunuz. Müzik çal, burdan yazlığa rotayı göster, yeni yapılacaklar notu gir ‘süt alınacak’ veya Facebook güncelle ‘trafikten bıktım’ gibi. Gerçekten muhteşem ve çok istikrarlı çalışıyor. Ve kötü haber, bu özellik henüz Türkçe’yi desteklemiyor. Fakat çoğunuzun bildiği gibi Google Android ve iOS üzerinde Türkçe sesli arama özelliğini sunuyor. Dolayısıyla internet aramalarınızı Türkçe olarak gerçekleştirebiliyorsunuz. Samsung Galaxy S II hem Samsung’un hem de Android ile Google’ın geldiği noktayı özetleyen çok güçlü bir mobil iletişim ve eğlence cihazı. Bu detaylı incelemede bile değinemediğimiz onlarca yenilik sunuyor. Kullanışlılığı ve ekstra özellikleriyle iPhone 4 kullanıcılarının dahi ilgisini çekecek bir ürün. Üstelik Android işletim sistemi ve Samsung yazılımlarıyla bilgisayara iPhone’dan çok daha yakın.

► Detaylar sayfa 3‘te