Sonunda gerçek oluyor; Hyundai Santa Cruz pickup seri üretim dinamikleriyle göründü

01 Nisan 2021 08:30

5 yılın ardından nihayet seri üretim dinamiklerine kavuşan Hyundai Santa Cruz, nisan ayı içerisinde tüm detaylarıyla karşımızda olacak.

Konsept olarak tanıtıldığı günden bu yana üretime geçirilmesi için ciddi bir geri dönüşün alındığı Santa Cruz için 5 yılı aşan bekleyiş sona eriyor. 2021 model yılıyla birlikte seri üretim formuna kavuşacak olan pickup modelini bir süredir prototipi üzerinden yoğun kamuflajlı olarak yollarda görme şansına erişiyorduk. 15 Nisan’da düzenlenecek olan etkinlikle örtülerinden kurtulacak olan Hyundai Santa Cruz için resmi kaynaklardan ilk detayları geldi. Üç parçalık görseli içerisine alan bu paylaştımda Santa Cruz’un sahip olacağı karakteristik hatların pek çoğunu ayırt etmek mümkün.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hyundai Santa Cruz, yeni nesil Tucson karakterini taşıyor

Santa Cruz, konsept formuyla çok fazla beğenen bir proje olduğu için, aracın seri üretime taşınmasında hatlarının korunması hayati derecede önem arz ediyordu. Bu zamana kadar yoğun kamuflajlar nedeniyle ne denli sadık kalındığını göremediğimiz bu çizgilerin, son paylaşımla birlikte güncel marka karakteriyle harmanlanarak evrildiğini görüyoruz. Yeni nesil Tucson’da ilk kez kendini gösteren ızgara ve ışıklandırma grubunun birebir şekilde aktarılacağı pickup için benzer etkiyi yaratma potansiyelini barındırdığını söyleyebiliriz. Tanıtıldığı 2015’te o dönemki marka kimliğini içeren projenin, güncel yüzle evrilmesi aslında çok da şaşırtıcı değil. Santa Cruz, Güney Koreli üreticinin Amerika’daki rekabette pazara sunacağı bir araç olarak karşımıza çıkacak. Üretimi de Amerika’da gerçekleştirilecek olan modelin Honda Ridgeline gibi ciddi rakipleri bulunuyor. Tanıtımının ardından bu yıl içerisinde üretimi de başlayacak Santa Cruz’un teknik nitelikleri de artık yavaş yavaş resmi kanat tarafından gönderilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlginizi çekebilir

Karşınızda yeni Elantra

Paylaş