Sony’den Xperia tercih edenlere Android güncellemesi sözü

02 Şubat 2018 20:00

Pek çok kullanıcı tarafından tercih edilen Sony akıllı telefon modellerinde nasıl bir güncelleme politikası izleyeceğini açıkladı. Bu şeffaflık sayesinde satın almadan önce hangi modellerin Android güncellemelerini yakından takip edeceğini öğrenmiş oluyoruz.

Bildiğiniz gibi akıllı telefon satın alırken cihazın işletim sistemi ve bu sistemin güncelliği büyük önem taşıyor. Bizler de test etme şansı bulduğumuz akıllı telefon modellerinde bu detaya mutlaka değinmeyi tercih ediyoruz. Android’in güncel versiyonları yeni ve pratik özelliklerin yanı sıra daha güvenli olmasıyla öne çıkıyor. Dolayısıyla telefon satın almadan önce bu ayrıntıyı mutlaka göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Üst segment Sony Xperia modelleri güncelliğini koruyacak

Sony Xperia ise bu konuda daha şeffaf bir politika izlemeyi tercih ediyor. Teknoloji devinin son açıklamalarına bakılırsa eğer üst segment bir Xperia tercih ederseniz cihazınız iki sene boyunca yapılan tüm güncellemeleri alacak. Orta veya giriş segment modellerinde ise iş biraz daha karmaşık bir hal alıyor diyebiliriz. Güncelleme cihazın kararlılığını bozmadığı sürece güncellemeler kullanıcılarla paylaşılacak. Aksi bir durum söz konusu olduğunda ise Android güncellemeleri yayınlanmayacak. Dolayısıyla orta veya giriş segment cihaz alırken bu ihtimali göz önünde bulundurmak gerekiyor.

 

Paylaş