Sürpriz bir isim de var; 2020 Avrupada Yılın Otomobili için finalistler belli oldu

27 Kasım 2019 12:23

Mart ayında son bulacak olan 2020 Avrupada Yılın Otomobili maratonunun ikinci ve en önemli ayağı olan finalist listesi netlik kazandı.

Geçtiğimiz ekim ayı içerisinde 35 farklı model üzerinden şekillenen 2020 Avrupa’da Yılın Otomobili listesinde ilk ciddi eleme gerçekleşti. Her zaman olduğu gibi içerisinde birbirinden iddialı isimlerin yer aldığı yarıştın bu yılki ayağında geçtiğimiz yıla göre dikkatleri çeken bazı detaylar bizleri karşılıyor. O dönem henüz tanıtılmamasına rağmen adını listede gördüğümüz 2020 Volkswagen Golf‘ün elenenler arasında kendisine yer bulması şüphesiz bu anlamda satır başlarında yer alacak. Geriye 7 otomobilin kaldığı 2020 listesinin bizce en büyük sürprizi ise, tanıtıldığı ilk günden itibaren özellikle tasarım noktasında eleştirilere maruz kalan Ford Puma‘nın finalist listesinde kendisine yer bulması.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Avrupada Yılın Otomobili finalistleri

Listeyi değerlendirmeden önce ilk olarak paylaşılan otomobillere bakmak gerekiyor. Resmi kaynakların bu kapsamda yaptığı duyurudaki isimler şu şekilde;

BMW 1 Serisi
Ford Puma
Peugeot 208
Porsche Taycan
Renault Clio
Tesla Model 3
Toyota Corolla

Ford Puma’nın dışında listeyi değerlendirdiğimizde BMW ve Porsche dışında premium nitelikte yer alan bir modelin seçilmemesi dikkat çekiyor. Bu yıl ciddi bir sıçrama yapan B sınıfının iki ismi Peugeot 208 ve Renault Clio ise bizi şaşırtmayan isimler arasında. Toyota Corolla’yı da yine bu anlamdaki beklentilerimiz içerisine yazabiliriz. Geçtiğimiz yıl Jaguar I-Pace, 2018’de ise Volvo XC40 tarafından göğüslenen ipin yeni sonucunu Mart 2020’de Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında öğreneceğiz.

İlginizi çekebilir

Peugeot 208 çarpışma testi

Paylaş