Tamamen elektrikli Maserati Grecale Folgore Türkiye’de tam 7 milyon 428 bin TL’ye satışa sunuldu

22 Mayıs 2024 12:22

Markanın yüzde 100 elektrikli ilk modeli olan Maserati Grecale Folgore Türkiye’de tam 7 milyon TL’ye satışa çıktı.

Türkiye’de çok ama çok kısıtlı bir kitleye odaklanan Maserati Grecale Folgore için yapılan detaylı açıklamada şunlara yer verildi: “İtalyan lüks otomobil üreticisi Maserati’nin tarihindeki ilk yüzde yüz elektrikli SUV’u Grecale Folgore, Türkiye’de satışa sunuldu. Elektrik çağına uygun özellikleriyle dikkat çeken Grecale Folgore, markanın performans odağından ödün vermiyor ve hibrit motor seçeneğiyle birlikte ürün gamını tamamlıyor. Grecale’nin yüzde 100 elektrikli versiyonu, Maserati BEV’lerin tanımlayıcısı olan ve yeni bir enerjinin kıvılcımını çakan yıldırım anlamındaki “Folgore” adını taşıyor. Sportiflik ve zarafet arasındaki dengeyi sağlayan Grecale Folgore, yenilik, çok yönlülük, konfor, lüks ve performansı bir arada sunuyor. Maserati, Grecale’nin Folgore versiyonuyla, elektrifikasyonun geleceğine doğru önemli bir adım daha atıyor ve Tridente’nin elektrik çağına geçişinde yeni bir dönemi duyuruyor.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aracın kilit teknik detayları hakkında verilen bilgiler ise şöyle oldu: “İtalya’da tasarlanıp üretilen Grecale Folgore, 400V teknolojisi ve 105 kWh pil ile donatılıyor. Maserati’nin yeni elektrikli SUV’u, 550 HP’lik güç ile 820 Nm’ye kadar tork üreterek markaya özgü performansı garanti ediyor. Grecale Folgore, yüzde 100 elektrikli tahrik sayesinde 410 kW (550hp) güç ve 220 km/saat azami hız sunuyor. Grecale Folgore aynı zamanda özel Maserati’nin elektrik dünyasına yaklaşımının temelini oluşturan metamorfoz kavramı ile özdeşleşen ve ışıkla etkileşime girdiğinde ton değiştiren “Rame Folgore” rengiyle diğer Grecale’lerden ayrışıyor. İlhamını Barselona’daki Guggenheim müzesinin ön yüzünde güneş alan bölümlerdeki bakır tonları ve gölgede kalan kısımlardaki soğuk mavi-gri tonlarının birleşiminden alan bu özel renk ışık altında renk değiştiriyor. 

Tamamen elektrikli Grecale’de kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto, akıllı telefon deneyimini yalnızca birkaç saniye içinde entegre ediyor. 12,3 inçlik dijital kokpit, kolay kurulum ve üstün grafikler açısından pazarda bir referans noktası olarak konumlandırılıyor. Yeniden yapılandırılabilir baş üstü gösterge ekranı, hız, haritalar ve yönler gibi temel bilgileri doğrudan ön cama yansıtarak sürüş sırasında dikkatin dağılmasını en aza indiriyor. Dijital saat, iklimi, medyayı, navigasyonu ve telefon görüşmelerini hızlı bir şekilde kontrol etmek için sesli asistanı Grecale Folgore’de hazır bulunuyor.

Maserati showroomlarındaki yerini alan Grecale Folgore, 7 milyon 428 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. “

Maserati Grecale Folgore yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş