TCL C755 QD-Mini LED 4K TV ve öne çıkan özellikleri

04 Nisan 2024 14:00

TCL C755 QD-Mini LED 4K televizyon pazara sunuldu.  Dolby Vision, Dolby Vision IQ ve Dolby Atmos gibi özelliklere destek veren televizyonun ekran yenileme hızı ise 144 Hz.

Bu sayede akıcı bir ekran deneyimi sağlayan televizyon sürükleyici bir IMAX geliştirilmiş izleme deneyimi vadediyor. Önceki nesil 2023 model C745 serisi 55, 65, 75, 85 inç boyutlarında, yeni nesil 2024 model C755 Mini LED serisi, daha büyük ekran severler için 98 inç seçeneğiyle geliyor. TCL’nin QD-Mini LED teknolojisi, gerçek hayattaki renklerle canlı görüntüler sunuyor.  Televizyon daha yüksek kontrast oranına sahip bir ürün olarak öne çıkıyor. Ayrıca artırılmış tepe parlaklığı, daha geniş gerçek renk spektrumu, daha geniş ekran boyutu ve QLED Pro ekstra uzatılmış renk ömrü gibi özellikler de göze çarpıyor.  500’den fazla yerel karartma özellikli LED arka aydınlatmalar sayesinde, ekranın her bölgesinde daha ayrıntılı daha parlak ve daha gerçekçi bir görüntü performansı sunuyor. Her biri birbirinden bağımsız LED aydınlatmalar sayesinde, sunulan her karenin parlaklık seviyesi analiz edilerek en karanlık sahnelerde bile maksimum detayları gösterebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

TCL C755 QD-Mini LED 4K modelinin Türkiye fiyatı açıklandı mı?

Televizyonda görsel performansı artıran yapay zeka destekli AIPQ 3.0 akıllı görüntü işlemcisini bünyesinde barındırıyor. TCL C755 serisinin 98 inç ekran boyutunda Onkyo’nun 2.1 kanal ses sistemi ve 50 watt gerçek ses çıkış gücü bulunuyor. Dahili subwoofer’a da destek deren televizyonda yapay zeka destekli ses kalibrasyonu yer alıyor. Cihaz  ortamdaki gürültü seviyesini ölçüp ortama en uygun sesi otomatik uyarlıyor. Televizyonun Türkiye’deki fiyatı ise henüz duyurlmadı.

 

İlginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın

Paylaş