Tepki çektiği halde giderek yayılan yeni Instagram beğeni özelliği

18 Temmuz 2019 09:30

İnternetin en çok ilgi gören sosyal medya platformu Instagram platformda ciddi bir değişikliğe gidiyor. Geçtiğimiz aylarda duyurulan özellik adım adım yayılıyor.

Bilmeyenler için kısaca özetlemek gerekirse geçtiğimiz bahar aylarında Instagram’ın kodlarında bir yeniliğe gittiği ortaya çıkmıştı. Kodlar detaylı incelendiğinde platformun işleyişini değiştirmeye hazırlandığı ortaya çıkmıştı. Ardından Jane Manchun Wong‘un Twitter’daki paylaşımıyla birlikte platformdaki beğeni sayısının gizleneceği ortaya çıkmıştı. Daha sonra Instagram bu gelişmeyi F8 2019 kapsamında resmen onaylamıştı. Mayıs ayında bu tepki çeken özelliğin ilk olarak Kanada‘da deneneceği duyurulmuştu.

Tepki çeken Instagram yeniliği

İki aylık sürenin ardından Instagram bu tartışmalı özelliği daha fazla ülkede denemeye başladıklarını resmi Twitter hesapları üzerinden ilan etti. Kanada’nın ardından Avustralya, Brezilya, İrlanda, Japonya, İtalya ve Yeni Zelanda deneme sürecinin bir parçası oldu. Platform bu büyük değişimin amacını şu sözlerle açıkladı: “Arkadaşlarınızın aldığınız beğenilere değil, paylaştığınız video ve fotoğraflara odaklanmasını istiyoruz. Kullanıcılarımız fotoğraflarını kaç kişinin, kimlerin beğendiğini görebilecek. Fakat sizi takip eden arkadaşlarınız paylaşımızın kaç beğeni aldığını göremeyecek. Bu yeniliğin Instagram’daki tüm kullanıcıların deneyimini nasıl değiştireceğini görmek için heyecanlıyız.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Instagram ‘ın bu hamlesi uzun vadede platformun kullanım amacını değiştirecek gibi görünüyor. Kullanıcıların beğeni odaklı paylaşım yapma isteği yapılan değişiklikten sonra farklı bir platforma taşınabilir. Fakat bu hamlenin etkileşim amaçlı paylaşımları azaltacağını tahmin etmek hiç de zor değil.

İlginizi Çekebilir

Gelişmiş akıllı yüzük

Paylaş