Tofaş tarafının Stellantis’i devralma süreci uzadı

25 Mayıs 2024 09:40

Geçtiğimiz yıl çok önemli bir gelişme olmuş, Türkiye’deki Stellantis markaları Tofaş çatısı altına dahil edilmişti.

Hatırlamak adına geçtiğimiz yıl Koç Holding ile Stellantis, müşterilere ve iş ortaklarına sınıfının en iyisi ürün ile hizmetlerin verimli bir şekilde sunulması ve Türkiye’deki operasyon potansiyelinin artırılması amacıyla mevcut Tofaş ortak girişimlerini daha da genişletmeyi hedeflediklerini açıkladı. Bu kapsamda yapılan anlaşma ile Tofaş, Stellantis Türkiye dağıtım şirketi Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.’nin sermayesinin tamamını satın alacağını duyurdu. Sonuç olarak, Türkiye’de dağıtıma sunulan tüm Stellantis markaları “Alfa Romeo, Fiat, Citroën, DS Automobiles, Jeep, Maserati, Opel ve Peugeot” artık Tofaş tarafından dağıtılacak. Türkiye’deki tüm faaliyetlerin iki güçlü hissedarın desteğiyle tek bir çatı altında toplanması, dünya çapında ticari faaliyetlerde, üretimde ve Ar-Ge’de benzeri görülmemiş sinerjilere izin verirken, Türk tüketicisine daha geniş ve verimli ürün ve hizmetler sunmanın da yolunu açacak. Bu konu bugün yine gündeme geldi çünkü Tofaş KAP üstünden yeni bir bildirimde bulunarak şunları aktardı:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“29.07.2023 tarihli açıklamamız ile Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.’nin (Stellantis Otomotiv) paylarının tamamının, Peugeot, Citroën, Opel ve DS Automobiles’dan oluşan Stellantis markalarının distribütörlüğünü içerecek şekilde Stellantis Otomotiv’in Türkiye’deki mevcut faaliyetlerinin Şirketimiz tarafından devralınmasına ilişkin Pay Devir Sözleşmesi’nin imzalandığı, 05.12.2023 tarihli açıklamada ise anılan işlemle ilgili alınması gereken Rekabet Kurulu izni konusunda yapılan değerlendirme sonucunda, Rekabet Kurulu tarafından, işlemin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 10. maddesinin birinci fıkrası uyarınca nihai incelemeye alınmasına karar verildiği ve sürecin devam ettiği kamuya duyurulmuştur. Rekabet Kurulu tarafından yapılan bildirimle nihai incelemenin 23.05.2024 tarihinde tamamlanamayacağının anlaşıldığı ifade edilerek nihai inceleme süresinin uzatılmasına karar verildiği bildirilmiştir. Bu kapsamda 05.12.2023 tarihli açıklamamızda da belirtildiği üzere süreç devam etmektedir.”

Tofaş KAP üstünden daha önce şunları aktarmıştı: “29.07.2023 tarihli açıklamamız ile Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.’nin (“Stellantis Otomotiv”) paylarının tamamının, Peugeot, Citroën, Opel ve DS Automobiles’dan oluşan Stellantis markalarının distribütörlüğünü içerecek şekilde Stellantis Otomotiv’in Türkiye’deki mevcut faaliyetlerinin Şirketimiz tarafından devralınmasına ilişkin Pay Devir Sözleşmesi’nin imzalandığı kamuya duyurulmuştur.

Söz konusu açıklamada belirtilen ön koşullar arasında yer alan Rekabet Kurulu izni konusunda yapılan değerlendirme sonucunda, Rekabet Kurulu tarafından, işlemin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 10. maddesinin birinci fıkrası uyarınca nihai incelemeye alınmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda süreç devam etmekte olup, daha önce paylaşılan öngörülen tamamlanma tarihinde değişiklik olabilecektir. Konuyla ilgili önemli gelişmeler yatırımcılarımızla paylaşılacaktır.”

Stellantis ve Tofaş adımları yanında bu da ilginizi çekebilir: GMC imzalı kaslı elektrikli bisiklet HUMMER EV

Paylaş