Toyota, toplamda tam 300 milyon aracı geride bıraktı

07 Kasım 2023 09:02

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden olan Toyota, yapılan açıklamaya göre toplamda tam 300 milyonu geride bıraktı.

Her yıl rekor sayıda otomobil üreten Japon otomobil devi Toyota, 1935 yılında başladığı araç üretiminde 300 milyon modeli geride bıraktı. 300 milyon otomobil üretimine ulaşması 88 yıl süren firma, en çok ürettiği en popüler modelinin Corolla (53 milyon) olduğunu açıklıyor. Japonya’da 180 milyondan fazla, Japonya dışında ise yaklaşık 120 milyon araç ürettiklerini belirten firma, 2022’de toplam 10,5 milyon araç sevkiyatı / satışı yapmıştı. Şirket bundan Türkiye merkezli bir konuyla ses getirmişti. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sakarya’daki fabrikasında Türkiye’de üretilen ilk Şarj Edilebilir Hibrit (PHEV) otomobil olan yeni nesil C-HR’ın üretimine başlamıştı. Firma tarafından, “Türkiye’nin Otomotiv Geleceği Yeniden Şekilleniyor” şeklinde duyurulan gelişme hakkında detaylı olarak şunlar aktarılmıştı:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye (TMMT), üretim faaliyetlerini gerçekleştirdiği Sakarya’daki fabrikasında Türkiye otomotiv endüstrisine ve sürdürülebilir geleceğe yönelik büyük bir adım atıyor. Yeni nesil Toyota C-HR ile Toyota’nın Avrupa’daki tesislerinde ilk şarj edilebilir otomobil ve batarya üreten fabrikası unvanını alan şirket, Türkiye’yi hibrit otomobil üretim üssü haline getiriyor.

Tüm proje hazırlık süreci TMMT mühendisleri ve çalışanları tarafından yürütülen ve C-SUV segmentinde şirketin yeni dizayn anlayışını en çarpıcı şekilde yansıtan yeni C-HR, Toyota Yeni Global Platformu (TNGA-2) üzerinde Hibrit ve Şarj Edilebilir Hibrit (PHEV) versiyonlarıyla üretilmeye başlandı.

Yeni Toyota C-HR yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş