Twitch, “Watch Party” özelliğini kaldıracaklarını duyurdu

14 Mart 2024 19:48

Amazon’un sahibi olduğu Twitch bugün kötü bir haber verdi ve “Watch Party” özelliğini kaldıracaklarını duyurdu.

“Watch Party” ya da Türkçe haliyle “Seyir Partileri” özelliği sayesinde Twitch üzerinde kanal sahipleri ve izleyiciler bir araya gelerek, Amazon Prime veya Prime Video’da sunulan tüm film ve dizileri birlikte izleyebiliyordu. Bugün bir açıklama yapan şirket, 2020’de devreye alınan bu özelliğin 2 Nisan 2024 tarihinde kaldırılacağını duyurdu. Buna gerekçe olarak özelliğin az kullanılması gösterildi. Bu gerçekten üzücü bir gelişme oldu çünkü özelliği severek kullananlar halen bulunuyordu. Bundan önce Twitch platformunun CEO’su Dan Clancy tarafından bazı açıklamalar yapılmıştı. CEO’ya göre platformun mobil uygulamaları 2024 içinde yenilenecek. Twitch’in mobil planları arasında daha önce sadece masaüstüne özel olan moderasyon araçlarının uygulamalara getirilmesi, izleyicilerin abonelik, bit ve hediye satın alma yöntemlerinin değiştirilmesi ve genel olarak mobil uygulama deneyiminin yeni bir tasarımla beraber çok daha iyi hale getirilmesi yer alıyor. Uygulamalarda 2019 yılından bu yana büyük bir yenilik yapmayan firma, güncelleme ile Twitch içerik üreticilerinin uygulamalarda kısa videolar paylaşabilmesine de imkan tanıyacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Platform yeni dönemde yayıncılar arasındaki bağlantıyı ve ortak yayın altyapılarını da güçlendirecek, buna ek olarak Twitch’teki içeriklerin diğer platformlara aktarımı da hiç olmadığı kadar iyi ve kolay getirilecek. Forrester bu konuda, “Twitch’ten diğer sosyal ağlara aktarılan içerik miktarını büyük ölçüde artırmak istiyoruz. Amacımız çok daha fazla insanın Instagram’a her girdiğinde, TikTok’a her girdiğinde, YouTube Shorts’a her girdiğinde daha fazla Twitch içeriği görmesi.” açıklamasını yapıyor.

Platform bizim gündemimize en son abonelik ücretlerine zam yapması ile gelmişti. Türkiye’de servisin abonelik ücretleri 28 Mart sonrasında Kademe 1 abonelik için 9,90 TL’den 43,90 TL‘ye, Kademe 2 abonelik 19,99 TL’den 87,90 TL‘ye, Kademe 3 abonelik ise 49,99 TL’den 215,90 TL’ye çıkacak.

Twitch gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: İnsansı robot Ameca ve yapabildikleri

Paylaş