Ücretli Telegram Premium paketi için çıkış ay bitmeden olacak

10 Haziran 2022 20:25

2021 içerisinde inanılmaz büyük bir artış gören Telegram için ücretli Telegram Premium paketi yakında kullanıma çıkacak.

WhatsApp karşısında sürekli olarak büyüyen Telegram, maddi olarak sürdürülebilir bir gelecek için reklamlar yanında ücretli bir abonelik paketi de geliştiriyor. Geçtiğimiz ay iOS betasına giriş yapan bu Telegram Premium isimli üyelik paketi, kurucu Pavel Durov’un yeni açıklamasına göre ay sonunda resmi olarak kullanıma çıkıyor. Peki Premium üyelik paketi alındığı zaman kullanıcılara neler sunulacak? İlk aşamada görülenlere göre ücretli aboneler ekstra çıkartmalar, yıldız şeklinde Premium abone rozeti ve özel mesaj tepki seçenekleri kazanacak.

Telegram Premium üyelik paketi için halen fiyat konusunda verilmiş bir bilgi bulunmuyor. Bazı söylentiler var ancak resmi bir açıklama için ay sonunu beklemek gerekiyor. Fakat firmanın genel olarak fiyatı yüksek tutması ise kesinlikle beklenmiyor. Çünkü ücret karşılığı sunulacak özellikler şimdilik büyük durmuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bunu daha önce de söylemiştik. Ücretsiz her servisin para kazanmak adına farklı yolları bulunuyor. Bunların başında yukarıdaki gibi özel ücretli abonelik paketleri ve reklamlar geliyor. Bazı ücretsiz servisler ise geliri kullanıcı verilerini satarak elde ediyor. Telegram, kurulma amacına bağlı olarak bu yoldan gitmiyor.

Ancak firmanın yasal istek geldiği zaman kullanıcı verilerini devletler ile paylaştığını, bunu yapmak zorunda olduğunu belirtelim. Buna benzer bir durumun kısa süre önce Almanya merkezli olarak gerçekleştirildiği bilgisi gündemde ses getirdi.

Telegram Premium yanında bu da ilginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın

Paylaş