Artık herkes Telegram hesabını bir işletme hesabına dönüştürebiliyor

02 Nisan 2024 15:23

Anlık mesajlaşma uygulaması pazarında WhatsApp’ın en büyük rakibi olan Telegram, bugün işletme odaklı büyük adımlar attı.

WhatsApp’ın işletme tarafına yönelik önemli konuda konuda bugün, “Bugünden itibaren herkes Telegram hesabını bir işletme hesabına dönüştürebilir ve çalışma saatleri, konum, hızlı yanıtlar, otomatik mesajlar, özel giriş, sohbet botu desteği ve daha fazlası gibi iş özelliklerine erişebilir.” açıklamasını yapan şirket, ek olarak, “Telegram uzun zamandır geliştiricilerin işletmeler tarafından yaygın olarak kullanılan güçlü botlar ve mini uygulamalar oluşturmasına izin verdi. Bugünden itibaren, herhangi bir kullanıcı herhangi bir kodlama becerisi olmadan iş özelliklerini kolayca kullanabilir.” dedi. İşletme odaklı atılan adımlar hakkında şunlar da paylaşıldı: “İşletmeler çalışma saatlerini görüntüleyebilir ve konumlarını bir harita üzerinde gösterebilir. Kullanıcılar sizi nerede bulacaklarını bilecek ve açık olup olmadığınızı hemen görecekler. İşletmeler, boş sohbetler için giriş sayfalarını özelleştirebilir, insanların bir sohbete başlamadan önce hangi metni ve etiketi göreceklerini seçebilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Telegram İşletme, hızlı yanıtlar oluşturmanıza olanak tanır. Hızlı yanıtlar, birkaç mesaj içerebilen ve metin biçimlendirmeyi, bağlantıları, çıkartmaları, medyayı ve dosyaları destekleyen önceden ayarlanmış mesajlar göndermek için kısayollardır. Daha fazla otomasyon için, sizinle ilk kez iletişime geçen kullanıcılara gönderilecek bir karşılama mesajı ayarlayabilirsiniz. Bu, önemli bilgiler içeren bir anında yanıt veya sadece dostça bir merhaba almalarını sağlayacaktır. İşletmeniz kapalıyken veya siz tatildeyken gönderilmek üzere bir uzakta mesajı da ayarlayabilirsiniz.

Telegram İşletme veya Premium ile sohbetlere renkli etiketler ekleyebilir, onlara içinde bulundukları sohbet klasörlerine dayalı benzersiz etiketler verebilirsiniz. Müşterilerin size ulaşmasını daha da kolaylaştırmak için, masa ayırtma veya siparişi takip etme düğmesi gibi işletmenizle sohbet etmek için bağlantılar oluşturabilirsiniz. Bu bağlantılara dokunulduğunda, anında sizinle bir sohbet açılır ve kullanıcı için önerilen bir mesaj yapıştırılır.

İş kullanıcıları, mesajları onların adına işleyecek ve yanıtlayacak Telegram botlarını bağlayabilir. Bu, işletmelerin mevcut araçları ve iş akışlarını sorunsuz bir şekilde entegre etmesine veya üretkenliği artırmak için yeni AI asistanları eklemesine olanak tanır.”

Telegram güncellemeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: İddialı AR gözlük Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition

Paylaş