Urbanista, bu sefer güneş enerjili kulak içi kablosuz kulaklık hazırladı

10 Ağustos 2022 11:39

Güncel birçok kablosuz kulaklık modeli, özellikle de kafa üstü modeller yüksek pil ömrü getiriyor. Urbanista ise daha fazlasını istiyor.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan Urbanista imzalı kablosuz kulaklık modeli “Los Angeles ANC”, bünyesinde güneş panelleri barındırıyor olmasıyla ses getirmişti. ANC yani aktif gürültü engelleme özelliği olan modelde, 750 mAh pil yer alıyordu. İç mekânda da şarj olabilen ürün, kâğıt üzerinde sınırsız bir kullanım süresi getiriyordu. Firmaya göre bu model ile bir saat güneş altında durmak, üç saatlik bir dinleme süresi getiriyor. Tasarımı oldukça şık olan kafa üstü formundaki Los Angeles ANC sonrasında firmadan Phoenix isimli bir kablosuz kulaklık modeli geldi. Phoenix, yukarıda da görebileceğiniz gibi direkt olarak kulak içi formunda yani cepte taşınabilecek bir seçenek.

Urbanista Phoenix, şarj özellikli haznesi üzerinde Exeger tarafından üretilen Powerfoyle isimli bir güneş hücreli materyal kullanıyor. Bu materyal sayesinde güneş altında şarj edilebilen hazne, taşıdığı pile güneş altında kaldığı her saatte ekstra bir saatlik kullanıma yetecek enerji ekliyor. Bu arada üründeki hazne iç mekândaki ortam ışıklarıyla da şarj edilebiliyor.

Yani sadece güneş ışınlarının aranması gerekmiyor. Bu önemli çünkü genelde cepte ya da çantada taşınacak haznenin dışarıda güneş ışığı altında bırakılması mantıklı bir senaryo değil. Urbanista Phoenix sadece kulaklıklar ile 8 saatlik bir kullanım sunarken, bu süre hazne ile 32 saate kadar çıkıyor. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bağlantı için Bluetooth 5.2 kullanan ve normal olarak USB-C üzerinden şarj edilebilen IPX4 sertifikalı ürün, ANC yani aktif gürültü engelleme özelliğini de beraberinde getiriyor. İleride Türkiye’de de satılma ihtimali olan kablosuz kulaklık, iki farklı renk seçeneğine ve 150 dolar fiyat etiketine sahip.

Urbanista kablosuz kulaklık yanında bu da ilginizi çekebilir: L’Oreal firmasından 2023’te gelecek evde saç boyama cihazı

Paylaş