Urbanista, güneş enerjili kulaklıklarını 2024 için yeniledi

07 Ocak 2024 12:53

Kulaklık pazarında fark yaratmayı bilen firmalardan Urbanista, güneş enerjili kulaklıklarını 2024 için yeniledi.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan Urbanista imzalı kablosuz kulaklık modeli “Los Angeles ANC”, bünyesinde güneş panelleri barındırıyor olmasıyla çok ses getirmişti. ANC yani aktif gürültü engelleme özelliği olan modelde, 750 mAh pil yer alıyordu. İç mekânda da şarj olabilen ürün, kâğıt üzerinde sınırsız bir kullanım süresi getiriyordu. Firmaya göre bu model ile bir saat güneş altında durmak, üç saatlik bir dinleme süresi getiriyordu. Tasarımı oldukça şık olan kafa üstü formundaki Los Angeles ANC sonrasında firmadan Phoenix isimli bir kablosuz kulaklık modeli gelmişti. Phoenix diğer model gibi kafa üstü değil kulak içi formunda yani cepte taşınabilecek bir seçenekti. Ürün şarj kutusu üzerinde Exeger tarafından üretilen Powerfoyle isimli bir güneş hücreli materyal kullanıyordu. Bu materyal sayesinde güneş altında şarj edilebilen şarj kutusu, taşıdığı pile güneş altında kaldığı her saatte ekstra bir saatlik kullanıma yetecek enerji ekliyordu. Üründeki şarj kutusu iç mekândaki ortam ışıklarıyla da şarj edilebiliyordu yani sadece güneş ışınlarının aranması gerekmiyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu önemliydi çünkü genelde cepte ya da çantada taşınacak haznenin dışarıda güneş ışığı altında bırakılması mantıklı bir senaryo değildi. Urbanista Phoenix sadece kulaklıklar ile 8 saatlik bir kullanım sunarken, bu süre hazne ile 32 saate kadar çıkıyordu. Bağlantı için Bluetooth 5.2 kullanan ve normal olarak USB-C üzerinden şarj edilebilen IPX4 sertifikalı ürün, ANC yani aktif gürültü engelleme özelliğini de beraberinde getiriyordu. Bu modelleri şimdi gündeme getiren ise CES 2024 odağında tanıtılan yeni sürümleri oldu.

Genel olarak benzer yapıdaki kulaklıkların yenileri ya da ikinci jenerasyonları, artık biraz daha verimli donanımlar taşıyorlar ve sadece aktif değil adaptif gürültü engelleme sunuyorlar. Yani kulaklıklar ortamdaki gürültü seviyesini algılıyor ve bu sayede gürültü engelleme gücünü otomatik olarak artırıp azaltabiliyorlar. Yeni sürümlerden Phoenix firmanın resmi açıklamasına tam şarjla toplamda 40 saat, Los Angeles ise tam şarjla 60 saat kullanım getiriyor ve yukarıda da açıkladığımız gibi güneş altında şarj olabiliyor.

Önümüzdeki aylarda satışa sunulacak yeni Urbanista Phoenix ve Los Angeles, ilk sürümlerden farklı olarak sırasıyla 149 dolar yerine 129 dolara ve 199 dolar yerine 179 dolara satın alınabilecekler.

Urbanista kablosuz kulaklıklar yanında bu da ilginizi çekebilir: L’Oreal firmasından 2023’te gelecek evde saç boyama cihazı

Paylaş