WhatsApp için Türkçeyi es geçen faydalı bir özellik çıktı

17 Mart 2023 16:48

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma platformu WhatsApp için Apple’dan ötürü Türkçeyi es geçen faydalı bir özellik çıktı.

WhatsApp için iOS tarafında çıkan en son güncelleme ile “fotoğraf içerisinden metin seçme” özelliği geniş çaplı olarak kullanıma sunuldu. Bu iOS 16’nın yerleşik “canlı metin” özelliğini merkeze alan imkân, platformda paylaşılan bir fotoğraf (Tek gösterimlikler hariç) üzerindeki yazıları direkt olarak fotoğraf üzerinden düzenlenebilir şekilde kopyalamanıza imkân tanıyor. Bu çok kullanışlı özellik maalesef dili Türkçe seçili iPhone modellerinde kullanılamıyor, çünkü Apple halen iOS 16’nın “canlı metin” özelliğini Türkçe için aktif etmiyor. Dikte başta olmak üzere birçok iOS sistemine Türkçe dil desteği ekleyen ancak ilginç şekilde canlı metin sistemini bizim için bir türlü aktif etmeyen Apple, bu zaman zaman çok faydalı olan özelliği şu an sadece buradaki dillerden birisi seçilmiş cihazlarda sunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

WhatsApp, sürekli olarak gelişmeye devam ediyor. Platform için geliştirildiği iOS uygulamasında bulunan en son özellik, gruplar için süre belirleme sistemi olmuştu. Platform önümüzdeki dönemde gruplarınız için temel olarak bir son kullanma tarihi belirlemenize imkân tanıyacak. Bu kullanıcı tarafından seçilecek tarihe ulaşıldığında, WhatsApp size bir bildirim gönderecek ve grubu temizlemenizi isteyecek (Burası mantıklı olarak otomatik çalışmayacak).

Grup ayarları içerisine getirilecek bu özellik, devasa bir yenilik değil ancak yine de grupları çok sık kullanan bazı kişiler için faydalı görünüyor. Bu sayede örneğin doğum günü organizasyonu gibi etkinlikler için geçici olarak oluşturulan ancak daha sonra unutulan grupların gereksiz yere depolama alanında yer kaplamasının önüne geçilebilir. Şimdilik iOS tarafında test edilen ancak elbette Android tarafına da getirilecek olan bu özellik, yüksek ihtimalle 1-2 ay içerisinde herkes için aktif edilmeye başlanacaktır.

WhatsApp yenilikleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Corsair’den bükülebilir OLED oyuncu monitörü

Paylaş