Windows 11’in “Fotoğraflar” uygulamasına çok faydalı bazı imkânlar geliyor

04 Mayıs 2023 15:30

Windows 11 temelinde “Fotoğraflar” uygulamasına çok faydalı bazı imkânlar geliyor. Bunlar fotoğraf düzenleme ve görüntüleme sürecini kolaylaştıracak.

Çok fazla kullanan yok ancak Windows 11 içerisindeki “Fotoğraflar” uygulaması yakında “Spot Fix” aracı ile çok daha güçlü hale gelecek. Bu diğer birçok fotoğraf uygulamasında uzun yıllardır bulunan araç, kişilerin fotoğraflardan istenmeyen objeleri / şeyleri çıkarmasına imkân tanıyacak. Şimdilik “temel” seviye bir kullanıcı deneyimi sunacak bu araç, fotoğraflardaki istenmeyen kirleri, lekeleri, insanları ya da fazlasını çıkarmak adına hızlı ve basit bir çözüm olacak. Bu arada “Fotoğraflar” uygulaması için bir yenilik daha geliyor. Uygulamaya slayt gösterisi özelliğini ekleyen Microsoft, bu sayede kişilerin fotoğraflarını şık geçiş animasyonları ve yerleşik olarak sunulan müzikler eşliğinde görüntülemesini sağlayacak. Bu konu hakkında konuşan baş ürün yöneticisi Yvonne Hsieh slayt gösterisi özelliği için, “Bu Fotoğraflar uygulamasını Windows 11 için çıkardığımız günden beri en çok talep edilen özellikti” diyor. Bu yeni imkânlar şimdilik Canary ve Dev sürümlerinde denenebiliyor, herkese açık çıkışın ise yolda olduğu aktarılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Microsoft Fotoğraflar olarak geçen uygulama hakkında şirket kendisi şunları aktarıyor: “Microsoft Fotoğraflar, fotoğraflarınız ve videolarınızla daha fazlasını yapmanızı sağlayan zengin bir medya deneyimidir. Yeniden tasarlayarak düzenlenen Fotoğraflar uygulaması; Windows 11’in dokusuna sezgisel, zarif ve kusursuz bir şekilde dokunmuştur. Bilgisayarınızdaki, OneDrive’daki, iCloud’daki ve diğer cihazlardaki fotoğrafları tek bir yerden; hızlı ve güzel bir galeriden görüntüleyin, düzenleyin ve paylaşın. Fotoğraflarınızı ve videolarınızı görüntülemek, Windows için Microsoft Fotoğraflar’da hiç bu kadar iyi olmamıştı. Görüntüleyicimizi kullanarak, sürükleyici bir izleme ve düzenleme deneyimine çekileceksiniz.”

Windows 11 ve Fotoğraflar uygulaması yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş