Xiaomi 14 serisi için iddialı yeni detaylar ortaya çıktı

25 Ekim 2023 11:46

Türkiye satış ihtimali taşıyan Leica kameralı amiral gemisi Xiaomi 14 için lansman öncesi resmi basın görselleri paylaşıldı.

Android 14 temelli HyperOS arayüzü üzerine kurulacak Xiaomi 14 serisi için resmi tanıtım biliyorsunuz Çin merkezli olarak 26 Ekim tarihinde yapılacak. Telefonları şimdi gündeme getiren ise yukarıdaki galeriye eklediğimiz yeni görseller, taze sızıntılar ve teknik paylaşımlar oldu. Baktığımız zaman Xiaomi 14 için siyah, beyaz, pembe ve yeşil olmak üzere dört farklı renk sunulacak. 14 Pro’nun renkleri henüz tam olarak belli değil ancak ailenin üstündeki modelin dört kenardan kavisli tasarıma sahip olacağı aktarılıyor. Sayfanın altındaki sızıntı ile gündeme gelen bu konu, telefonun yanları yanında üst ile alt kısımlarının da kavisli tasarlandığını gösteriyor. Güçlerini burada detaylandırdığımız çok iddialı Snapdragon 8 Gen 3 işlemciden alacak telefonlar, ortak olarak tam 3.000 nit parlaklık sunan TCL imzalı OLED ekranlar üzerine kurulacak. Bu sürpriz olmayacağı üzere LTPO temelli olan ve bu sayede 1-120 Hz arası dinamik yenileme hızı sunabilen ekran, resmi paylaşıma göre 1.5K çözünürlüğe ve 460 PPI değerine sahip. Ön kamera ile 4K çözünürlükte 60 fps video çekebilecek denilen 14 ailesi, USB 3.2 Gen 1 (USB-C) bağlantı ile yolda bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Telefonlar için şimdiye kadar başka sızıntılar da yapıldı. Örneğin geçtiğimiz hafta ortaya atılan bir iddiada, hem 14 hem de 14 Pro modelinin arkasında çok yüksek kaliteye sahip Leica Summilux lensler / optikler kullanılabilir denilmişti. Daha sonra ise şirket resmi poster paylaşımıyla beraber bu önemli bilgiyi doğrulamıştı.

Xiaomi’nin şimdiye kadar kullandıkları arasında en iyisi olacak denilen bu optikler / lensler üzerinden fotoğraf kaliteleri çok yüksek olacak gibi görünen telefonlardan Xiaomi 14 Pro modeli, halen Android tarafında titanyum gövde üzerine kurulan ilk amiral gemisi olabilir iddiasına sahip.

Xiaomi 14 haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın

Paylaş