Xiaomi imzalı ilk 27 inç 4K profesyonel monitör modeli tanıtıldı

04 Aralık 2021 10:57

Dev teknoloji firması Xiaomi, ilk profesyonel 4K monitör modelini tanıttı. Karşımıza güzel bir model daha çıkarıldı.

Xiaomi’nin bazı monitör modelleri Türkiye’de aktif olarak satılıyor. Bu açıdan ileride Türkiye’de de satılması olası olan bu Xiaomi imzalı profesyonel monitör, direkt olarak “Xiaomi Monitor 27-inch 4K” adıyla lanse ediliyor.

Alt kısım hariç çerçevesiz yapıyı benimseyen monitör, pivot özelliğine de sahip. Yani monitörün bacağı dikey kullanıma da imkân tanıyor. Firmanın ilk 4K monitörü unvanını üzerine alan ürün, PANTONE renk sertifikasına sahip. Adobe RGB ile DCI-P3 için yüzde 99 kapsama getiren monitör, yüksek renk doğruluğu sunuyor ve profesyoneller tarafından rahatlıkla tercih edilebilecek bir seçenek oluyor.

27 inç IPS LCD panelinde 1,07 milyar renk gösteren ve 400 nit parlaklığa çıkabilen ürün, bünyesinde 2 x HDMI 2.1, 1 x DP 1.4, 1 x USB Type-C, 2 x USB Type-A ve 1 x 3.5 mm kulaklık girişlerini taşıyor.

Keşke 32 inç boyutta gelseymiş dedirten model, Type-C üzerinde 90W güce kadar dizüstü şarj edebiliyor ve aynı zamanda bu kablodan görüntü de verebiliyor. Modelin açıklanan yurt dışı fiyatı 549 dolar seviyesinde yer alıyor.

Xiaomi bundan önce otomobil fabrika planı ile ses getirmişti

Sürecin direkt olarak başında yer alan Xiaomi CEO’su Lei Jun, geçtiğimiz aylarda ilk aracın 2024’ün ilk yarısında seri üretime alınacağını duyurmuştu. Kısa süre önce ise firmanın bu araç için bir otomobil fabrikası kuracağı ve bu fabrika ile yılda 300 bin kadar otomobil üretmeyi hedeflediği açıklandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Pekin merkezli olarak iki aşamada kurulacak bilgisi verilen 2024 odaklı fabrika, firmanın alandaki tek üretim merkezi de olmayabilir. Yani dev isim üretim kapasitesini başka fabrikalar ile büyütme konusunda da planlar yapıyor olabilir.

Lei Jun otomobil için, “Bu, hayatımın son büyük girişimcilik projesi olacak. Tüm kişisel itibarımı ortaya koymaya ve akıllı elektrikli aracımız için gereken tüm mücadeleyi vermeye hazırım. Xiaomi elektrikli aracının başarıya ulaşması için tüm mücadele boyunca ekibimin başında olmaya kararlıyım” diyor.

İlginizi Çekebilir

Renk değiştirebilen telefon prototipi

Paylaş