Xiaomi ve Leica ortaklığı duyuruldu. İlk meyve Xiaomi 12 Ultra olacak

23 Mayıs 2022 08:27

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Xiaomi, kamera konusunda Leica ile ortaklık kurduklarını sonunda duyurdu.

Akıllı telefon dünyasında telefon üreticileri ile kamera / lens üreticileri arasında birçok ortaklık bulunuyor. Burada akla ilk gelenler NokiaZeiss, HuaweiLeica ve OnePlus Hasselblad oluyor. İşte bunlar arasına bir yenisi daha eklendi. Uzun zamandır dedikoduları gelen konu gerçek oldu ve bu sefer Leica ile Xiaomi bir araya geldi. Huawei’nin ABD ambargosu nedeniyle ortak listesine Xiaomi firmasını da ekleyen ve bu geleceği için oldukça önemli olan Almanya merkezli Leica, artık telefon tarafında çok tecrübeli bir isim. Bu açıdan Xiaomi’nin gelecek amiral gemileri Leica dokunuşu ile hiç olmadığı kadar iyi kameralara sahip olacak, bu konuda başlangıç ise temmuz ayında olacak. Yani Leica logosuna sahip yeni dönemin ilk amiral gemisi akıllı telefon modeli temmuz ayında lanse edilecek.

Peki bu telefon ne olacak? Artık hemen hemen kesin olarak Xiaomi 12 Ultra geliyor. Tüm detaylarına direkt olarak buradan ulaşabileceğiniz dikkat çekici özelliklere sahip Xiaomi 12 serisi, normalde 12X, 12 ve 12 Pro modellerinden oluşuyor. Bu modellerin en üstüne eklenecek 12 Ultra, detaylarına burada yer verdiğimiz Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemci üzerine kurulacak. Birden fazla kaynağın paylaşımına göre telefonun arkasında devasa bir yuvarlak kamera modülü olacak ve burada yüksek ihtimalle beş farklı kamera bir araya gelecek.

Buradaki ana kamera 1/1.1 inç Sony sensör üzerine kurulabilir, bir kamera ise periskop temelinde yüksek optik zoom getirebilir. 48 megapiksellik bir ultra geniş kameraya sahip olması beklenen telefon, bazı iddialara göre LiDAR sensörü de taşıyabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xiaomi 12 Ultra modelinin Türkiye’de satılması ise daha önce de söylediğimiz gibi çok olası değil. Bunun arkasında fiyat yer alıyor çünkü 12 ve 12 Pro dahi hali hazırda inanılmaz fiyatlara satılıyor. Bilmeyenler için Türkiye’de 12 için 20.999 TL, üstteki 12 Pro içinse tam 24.999 TL verilmesi gerekiyor. Ancak yine de Xiaomi Türkiye’den az stok ile bir 12 Ultra sürprizi gelebilir. 30 bin TL bandı zorlanarak 12 Ultra Türkiye sınırlarına girebilir. Bunun nasıl olacağını hep birlikte göreceğiz.

Konu hakkında Xiaomi Group Kurucusu, Başkanı ve CEO’su Lei Jun, “Sektörün önde gelen şirketleri olarak fikirler ve hedefler konusunda hemfikir olduğumuzu gördük. Her iki şirket de elde edilen başarıları ve sektöre olan katkıları takdir ediyor. Bu iş birliği, Xiaomi’nin fotoğrafçılık stratejilerinin güçlenmesine büyük katkıda bulunacak. Optik tasarımdan, estetik yönelimlerin ayarlanmasına kadar uzanan bu iş birliği sırasında her iki şirketin yenilikçi teknolojileri, ürün felsefeleri ve görsel tercihleri benzeri görülmemiş bir şekilde örtüştü ve kaynaştı” dedi.

Konu hakkında Leica Camera AG CEO’su Matthias Harsch, “Xiaomi ile uzun vadeli stratejik iş birliğimizi duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Premium markaları ile dünya genelinde haklı bir üne sahip olan Leica ve Xiaomi, müşterilerini fotoğrafçılık açısından yeni bir döneme taşıma hedefine ulaşmak için çok önemli bir iş birliğine imza attı. Ortaklaşa geliştirdiğimiz amiral gemisi yeni akıllı telefonun her iki şirketin nasıl bir ilerleme kaydettiğini gözler önüne sereceğine inanıyoruz. Kullanıcılara olağanüstü görüntü kalitesi, klasik Leica estetiği ve sınırsız yaratıcılık sunacağız aynı zamanda mobil fotoğrafçılık alanında da çığır açacağız” dedi.

Xiaomi 12 Ultra yanında bu da ilginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın

Paylaş