reklamı kapat

POPÜLER

Yemek fotoğrafçılığının altın kuralları

Sosyal medyanın en “lezzetli” paylaşımları olan yemek fotoğrafları, yemek bloggerlarından tutun sıradan kullanıcılara kadar hemen herkesin en az bir kez paylaştığı içerikler arasında yer alıyor. İyi bir yemek fotoğrafı çekmeninse bazı altın kuralları bulunuyor.

Yemek fotoğrafçılığı her ne kadar profesyonel yemek bloggerları tarafından paylaşılan fotoğraflarla öne çıksa da, diğer kullanıcıların da radarından kaçmıyor. Sosyal ağlarda paylaşılan sayısız yemek fotoğrafını ise daha estetik hale getirmek mümkün. Etkileyici bir sunuma sahip olan yemekler her ne kadar kadrajı güzelleştirse de, temelde birkaç küçük ipucu ile fotoğrafı bir profesyonel edasıyla çekmek mümkün oluyor. Bunun içinse izlemeniz gereken birkaç altın kural bulunuyor. İşte sosyal medyada dikkat çekici ve sanatsal yemek fotoğraflarına sahip olmak için dikkat etmeniz gereken altın kurallar!

Işık sanatı

Yemek fotoğrafı çekerken dikkat edilmesi gereken ilk adımlardan biri ortamdaki ışık koşulları. Işık, yemek fotoğrafçılığında sizin en yakın arkadaşınız, bu nedenle doğru aydınlatma ile çekim yaptığınıza emin olmanız gerekiyor. Yemek fotoğrafları yumuşak ve dağınık doğal ışık altında en iyi şekilde çekilir. Bu obje ile ilgili tüm detayları yansıtarak lensler için iyi bir aydınlatma sağlar. Bu alanda sadece ışık değil gölgeler de çok önemli. Çok sert ışıklar veya yetersiz ışıklar, fotoğraflarda yemeğinizin kötü görünmesine neden olabilir.

Anahtar nokta sadelik

Her çekimin heyecan verici olması gerekmiyor. Bu nedenle yemek fotoğrafı çekerken işleri basit tutmaktan korkmayın. Yemek fotoğrafları çekerken düz, sade bir arka plandan faydalanabilirsiniz. Renk kontrastlarıyla oynayarak görüntüyü daha çarpıcı hale getirmek de mümkün. Eğer bir yemeği tabağı ile birlikte çekiyorsanız, görüntüyü bozabilecek tüm yemek artıklarını sildiğinizden emin olmanız şart. Eğer kendi yaptığınız bir yemeğin çekimine giriştiyseniz, takipçilerinizin yemekte kullanılan malzemeleri de görebilecekleri bir kadraj ayarlayabilirsiniz.

Farklı açılar, farklı renkler

Yemeğinizin türüne, şekline, büyüklüğüne ve sunumuna göre farklı açılardan çekim yapmak, fotoğrafınızı daha çarpıcı kılacaktır. Örneğin; hamburgeri 90 derecelik bir açı yerine yatay çekmek, daha renkli ve göz alıcı bir yemek fotoğrafı elde etmenizi sağlar.

Renk ayarı ile fark yarat

Tüm bu taktikleri uygulayıp fotoğrafı çektiğinizde geriye yapılması gereken son şey olarak renklerle oynamak kalıyor. Çektiğiniz yemek fotoğrafının renkleri ile oynayarak, onun daha canlı ve belirgin olmasını sağlayabilirsiniz. Yemeğin renklerini ön plana çıkarmak, fotoğrafı sosyal kitleniz tarafından ilgi çekici hale getirir.

Huawei’nin P20 Pro modeli ise yemek fotoğraflarını düzenlerken en büyük yardımcınız olacak. Leica teknolojisiyle tasarlanmış üç lense sahip olan Huawei P20 Pro, yapay zeka destekli kamerası sayesinde otomatik olarak yiyecekleri tanıyabiliyor ve renkleri birleştiriyor. Böylece ortaya daha net, daha canlı renklere ve daha iyi odağa sahip yemek fotoğrafları ortaya çıkıyor. 20’den fazla tematik program da sunan cihaz, gece veya karda çekim yapmak için tüm uygun koşulları otomatik olarak sağlıyor. Size de, her an, her ışıkta yemek fotoğrafı çekmenin keyfi kalıyor.