YouTube’un ana sayfadaki videoları otomatik oynatmasını kapatma [Nasıl yapılır?]

19 Aralık 2018 21:00

YouTube yeni bir güncelleme ile uygulamaya girdiğinizde ana sayfadaki videoları otomatik olarak oynatmaya başlıyor. Bunu basit bir şekilde önlemek mümkün.

YouTube uygulaması aldığı güncelleme ile yeni bir özelliği de bünyesine kattı. Güncelleme sonrası açılan “ana sayfada otomatik oynat” özelliği sayesinde kullanıcılar uygulamaya girdiği an uygulama ekranındaki videolar otomatik oynatılmaya başlanıyor. Neyse ki bu otomatik açılan özellik ön ayarlarda “sadece Wi-Fi’a bağlı iken” oynatılacak şekilde açılıyor da kullanıcıların ilk etapta kotasından harcama yapılmıyor. Ekranın ilk videosu genellikle reklam içerikler olduğu içinse durum biraz tatsızlaşıyor. Özelliği sinir bozucu buluyorsanız basit bir şekilde kapatmak ya da ayarlamalarını değiştirmek mümkün.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

YouTube özelliği otomatik açıyor

Güncellemenin ardından otomatik açık hale getiren özelliği kapatmak için önce uygulamaya giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra uygulamanın sağ üst kısmında görünen profil resminize tıklayarak Ayarlar seçeneğiyle ayar panelini açıyorsunuz. Burada “Otomatik Oynatma” başlığı altında “Ana Sayfa’da otomatik oynat” seçeneği yer alıyor. Bu seçenekten otomatik oynatmayı tamamen kapatabilirsiniz. “Açık” seçeneğini seçerseniz otomatik oynatmaların Wi-Fi’a bağlı değilken de gerçekleşeceğini belirtelim.

Ayrıca video izlerken içerik bitiminde sonraki videonun otomatik olarak oynatılmasını istemiyorsanız, Otomatik Oynatma ana başlığı altından bu özelliği de kapatabilirsiniz.

YouTube indir: iOS, Android.

İlginizi çekebilir

Güncellemeyle gelen yeni Instagram özelliği

Paylaş