reklamı kapat

POPÜLER

1987 Land Cruiser

1987 Land Cruiser, su altında sürülebilir bir elektrikli haline getirildi [Video]

Günün gündeme gelen en ilginç haberlerinden birisi bu oldu. Yurt dışında bir 1987 Land Cruiser su altında sürülebilir bir elektrikli haline getirildi.

Zaman zaman çok ilginç elektrikli otomobil projeleri karşımıza çıkıyor ve bunların hemen hepsi karaya odaklanıyor. Bu sefer ise spesifik olarak su altına odaklanan özel bir elektrikli karşımızda yer alıyor. Bugün çıkan haberlere göre bir grup mühendis ve çok sayıda ticari dalgıç birleşerek 1987 model Toyota Land Cruiser arazi aracını su altında gidebilecek bir elektrikli haline getirdi. Bu sayfadaki videoda görebileceğiniz ilginç araç ile Darwin Limanı boyunca 7 km’den uzun bir sualtı yolculuğu da yapıldı. Bu sürüş sırasında elektrikli araç 30 metre derinliğe kadar indirilmiş ve buna rağmen sorunsuz olarak yol almaya devam etmiş. Bu aracın hikayesi aktarıldığı kadarıyla tam 40 yıl önceye dayanıyor. Aynı araç ile daha önce de sualtı sürüşü denenmiş ancak o zaman 3 km’den daha kısa mesafede bir kayaya çarpıldıktan sonra başarısız olunmuş. Daha sonra bu araç satın alınarak mevcut seviyeye getirilmiş ve su altında gidebilmesi için 37 inçlik lastikleri büyük oranda suyla doldurulmuş.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Lastiklerin ancak bu şekilde 30 metre su altındaki basıncı kaldırabildiği aktarılırken, modelin 32 kWh batarya taşıdığı ve bünyesindeki elektrik motorunun 88 kW güç sağladığı verilen sınırlı sayıdaki teknik bilgiler arasında yer alıyor. Ana üretim amacı Darwin Limanı’nı su altında geçmek olan ve buna hiç kolay olmayan tam 12 saatlik bir yolculuk sonrasında ulaşan Land Cruiser, ilginç bir çalışma olarak fazlasıyla ses getirmiş durumda. Süreci mümkün kılan 30 dalgıçtan oluşan ekip, 30 metre derinlikte en uzun ve en derin sualtı sürüşü özelinde dünya rekoru kırdıklarını söylüyor.

Elektrikli Land Cruiser ile kırılan rekor yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli