reklamı kapat

POPÜLER

apple

2018 yılında Apple’dan ne gibi yenilikler bekleniyor?

2017 yılında satışa sunduğu iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modelleriyle konuşulan Apple, bu yıl da kullanıcıların ilgisini çekecek ürünlere imza atmaya hazırlanıyor. Kulağımıza gelen son haberlere göre Apple bu yıl üç yeni iPhone modelini tanıtacak. 

Bu modellerden ikisinin OLED ekrana, diğer modelin ise LCD ekrana sahip olacağı idddia ediliyor. LCD ekranlı modelin iPhone 7‘de olduğu gibi metal bir gövdeye sahip olacağı ve ekran boyutunun da 6,5 inç olacağı belirtiliyor. OLED ekranlı modellerin ise 5,8 inç ve 6,2 inç olacağı ifade ediliyor.  LCD ekranlı telefonun  alüminyum malzemenin kullanıldığı iPhone’larda olduğu gibi çeşitli renk seçenekleriyle kullanıcıların beğenisine sunulacağı ifade ediliyor. Üç modelinde de uçtan uca ekranın yer alacağı ve telefonların derinlik algılayabilen TrueDepth kameraya sahip olacağı söyleniyor.  Kısa bir süre önce iMac Pro’yu piyasaya süren Apple’ın yeni iPhone modelleri haricinde modüler tasarıma sahip Mac Pro’yu da kullanıcıların beğenesine sunacağı konuşuluyor. Apple’ın bununla birlikte yeni TV içerikleri, artırılmış gerçeklik gözlüğü ve otonom yazılımını da bu yıl tanıtma ihtimali bulunuyor.

Apple yeni yazılımlarını da bu yıl tanıtacak

Pek tabii yeni iMac, iPad Pro ve Apple Watch modelleri de bu yıl Apple’ın tanıtacağı ürünler arasında yer alacak. Yazılım tarafında ise Apple, iOS 12, tvOS 12, watchOS 5 ve macOS 10.14’ü gün ışığınsa çıkaracak. Apple’ın yazılımda ne gibi yenilikler sunacağı ise henüz açığa çıkmış değil.