reklamı kapat

POPÜLER

2021 Audi Q5 Sportback

2021 Audi Q5 Sportback ve SQ5 Sportback; ailenin yenileri için yola çıkma vakti

Sipariş süreçleri kısa süre önce başlatılan 2021 Audi Q5 Sportback ve SQ5 Sportback, üç farklı motor seçeneğiyle tercih edilebilecek.

Geçtiğimiz haziran ayı içerisinde yeni model yılıyla birlikte sahip olduğu değişimleriyle karşımıza çıkarılan Q5 ailesinin Coupe versiyonları da meraklılarıyla buluşmak için hazır. Premium Coupe SUV sınıfında BMW X4 ve Mercedes GLC gibi rakiplerin karşısına çıkacak olan 2021 Audi Q5 Sportback ve SQ5 Sportback için kısa süre önce Avrupa merkezli satış süreci başladı. Siparişleri alınmaya başlanılan modellerin bu kapsamda motor ve donanım detayları da resmi listelerine kavuşurken, ilk teslimatların önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

2021 Audi Q5 Sportback ve SQ5 Sportback hakkında bilmeniz gerekenler

Üzerinde Sportback rozetini taşıyan Coupe versiyonları standartlardan ayıran en büyük görsel fark arka bölümündeki gövde çizgileri olacak. Bu yapıyla birlikte versiyonların arka baş mesafesi ve bagaj hacmi gibi dinamiklerinde de ufak gerilemelerin geldiği kullanıcılar tarafından bilinmeli. 510 litrelik bagaj alanı sunan Q5 Sportback bu değeriyle standart Q5’in 40 litre gerisinde. Bardağın dolu tarafında ise Coupe’nin normal dinamiklere göre sürtünde katsayısının daha iyi olması.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Siparişe açılan modellerin kaputunun altında üç farklı motor seçeneği kullanıcıları bekliyor olacak. Bu seçeneklerin giriş seviyesinde 2.0 litrelik dizel ve benzinli motor konumlandırılıyor. Dizel ünite 204 PS güç ve 400 Nm tork değerlerini sunabilecek niteliklerde. Aynı hacmin benzinli ayağında ise 265 PS güç ve 370 Nm tork değerleri karşımıza çıkıyor. 2.0 litrelik motorların tamamında 12V mild-hybrid sisteminin de standart olarak geleceğini belirtmeden geçmeyelim. Ailenin zirvesinde ise 3.0 litrelik dizel motor yer alıyor. 286 PS güç ve 620 Nm tork üreten bu motora 48V mild hybrid entegrasyonu yapılmış durumda. SQ5 rozetinin devreye girmesiyle birlikte de aynı motorun performans değer 341 PS gü. ve 700 Nm torka kadar esneyebiliyor. Şanzıman ayağında ise 2.0 litre motorlar için 7 kademeli, 3.0 litre için 8 kademeli ünite konumlandırılacak. Adaptif süspansiyon sistemi başta olmak üzere pek çok son nesil teknolojiyi taşıyacak olan Coupe Q5 ailesinin ne kadar ilgi göreceğini zaman gösterecek.

İlginizi çekebilir

Audi A8 Pre Sense güvenlik teknolojisi nasıl çalışıyor?