reklamı kapat

POPÜLER

2021 Mercedes C-Serisi L

2021 Mercedes C-Serisi L; Uzak Doğu pazarına özel versiyon tanıtıldı

 - Güncelleme: 21 Nisan 2021 19:52

Şanghay Otomobil Fuarı’nda tanıtımı gerçekleştirilen 2021 Mercedes C-Serisi L, önceki neslin ebatlarını da aşan yeni sınırları ve konfor elemanlarıyla öne çıkıyor.

Mercedes, Şanghay Otomobil Fuarı’nı kendisi için en önemli pazarlardan birisi olan Çin’e özel otomobillerinin gösterimini yaparak geçiriyor. Avrupa’da görmediğimiz modellerden birisi olmaya devam edecek aks mesafesi artırılmış C-Serisi bu parçalar arasında öne çıkanlardan. Yeni nesil dinamiklerinin daha kullanışlı ölçülerle buluşturulduğu 2021 Mercedes C-Serisi L, klasik tasarım çizgileriyle S-Serisi’ni akıllara getiren ağırbaşlı yapısıyla dikkat çekiyor. Araçta standart paketten farklı olarak iç yaşam alanındaki konfor elemanlarının artırılması da, kullanıcı deneyiminde hissedilir farkları beraberinde getiriyor.

Öne çıkanlarıyla 2021 Mercedes C-Serisi L

2.954 milimetrelik aks mesafesiyle standart versiyondan bu alanda 89 milimetre daha yukarıda konumlanan C-Serisi L, önceki neslinin aynı paketine göre de 34 milimetre ileride. “L” rozetiyle birlikte aracın iç yaşam alanını etkileyecek farklılıklar tamamen konfor kriteri üzerine kurulu. Süspansiyon sönümlemesi ve ses izolasyonundaki iyileştirmelerde C-Serisi’nin E ve S gibi daha üst kardeşlerindeki deneyime yaklaşması hedeflenmiş.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bununla birlikte arka tarafta artan diz mesafesindeki oturum konforu, daha büyük kol dayama, daha konforlu koltuk başlıkları, bardaklıklar ve hacimleri artırılmış saklama alanları Çin pazarı merkezli bu araçta dikkat çekiyor. C200 L ve C260 L olmak üzere iki farklı versiyonla satışa sunulacak olan C-Serisi L’deki farklılıklar motorlar üzerine şekilleniyor. Giriş seviyesinde 1,5 litrelik mild-hybrid motor 204 PS ile gelirken, diğer pakette aynı teknik özellikler 2.0 litrelik atmosferik motorla veriliyor. Standart olarak 9 kademeli otomatik şanzımanla gelen modellerde 4MATIC seçeneği ise üst paketlerde tercih edilebiliyor.

İlgili video

Toyota bZ4X