reklamı kapat

POPÜLER

2022 BMW X1

2022 BMW X1; Türkiye satışları başlayan model hakkında bilmeniz gerekenler

 - Güncelleme: 12 Eylül 2022 12:27

Eylül ayı ile birlikte listelere dahil olan 2022 BMW X1, geliştirilen standart donanımları ve artırılan ebatlarıyla nitelikleri revizyonlar getiriyor.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen özel etkinlik kapsamında tanışma şansına eriştiğimiz yeni nesil X1 için Türkiye satış macerası da resmi olarak başladı. Makyajlı 3 Serisi ile birlikte benzer dönemde pazara giriş yapan ürün gamı, X-Line ve M Sport donanım paketleriyle tercih edilebilecek. Motor tarafında ise şimdilik sadece 1,5 litrelik benzinli motorla 2022 BMW X1 ailesine sahip olunabiliyor. 1.484.200 TL ve 1.555.000 TL olmak üzere resmiyet kazanan fiyatlar sonrası modelle ilgili öne çıkanlara da detaylı bir şekilde yakından bakabiliyoruz.

2022 BMW X1

2022 BMW X1 için standart donanımlar

X-Line ve M-Sport tasarım paketleriyle sunulan Yeni X1 sDrive18i, standart olarak sunduğu üst düzey donanımlarıyla önceki nesile göre önemli derecede fark hissettiriyor. Yeni BMW X1’in tamamıyla yenilenen iç mekânı, markanın teknolojik anlamdaki amiral gemisi Yeni BMW iX’ten esintiler taşıyor. Kavisli Ekran, kokpit kısmını domine ederken, dokunmatik yüzeyler ve kullanışlılığı bir üst seviyeye çıkaran eşya gözleri de otomobilin çok yönlülüğüne vurgu yapıyor. Yeni X1’deki ekran, 10.25 inç gösterge ekranı ve 10.7 inç boyutundaki kontrol ekranından oluşuyor. My Modes sürüş modları ile entegre olarak çalışan sistem, Expressive Mode ve Relax Mode gibi seçeneklerde iç mekânın ambiyansını değiştirerek dinamik bir ortam yaratıyor.

2022 BMW X1
Aracın içerisinde uzun mesafeli seyahatler düşünülerek geliştirilen daha yüksek sürüş pozisyonuna sahip koltuklar da konforu artırıyor. Ayarlanabilir arka koltuklar ise 60:40 oranında 13 cm öne giderek bagaj bölmesini daha esnek bir şekilde kullanma imkanı sunuyor. BMW Head-Up Display, Adaptif LED Farlar, Isıtmalı Ön Koltuklar, Elektrikli Ön Koltuklar ve Hafıza Fonksiyonlu Sürücü Koltuğu, Ayarlanabilir Arka Koltuklar, HIFI/Harman-Kardon Ses Sistemi, Panoramik Cam Tavan, Sürüş Asistanı ve Park Asistanı, Yeni BMW X1’in öne çıkan standart donanımları arasında yer alıyor. Tüm bu standart donanımlara ek olarak lansman sürecinde; Sürüş Asistanı Professional, Park Asistanı Plus, Konfor Erişim Sistemi ve Kablosuz Şarj Sistemi donanımları tüm otomobillerde bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni X1, bir önceki nesline göre büyüyen ölçüleriyle de öne çıkıyor. Önceki jenerasyona göre 53 mm daha uzun, 24 mm daha geniş ve 44 mm daha yüksek bir otomobil karşımızda. Yeni BMW X1’in gövde boyutlarındaki bu değişim yaşam alanında da kendisini gösteriyor. 22 mm artırılan aks mesafesi, aracın iç hacmini bir üst segmentle yarışır hale getiriyor. Bir önceki jenerasyona göre 35 litre daha fazla alan sunan bagaj, 540 litre hacme sahip. Bagaj hacmi arka koltuklar yatırıldığında ise 1600 litreye kadar artırılabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye’de satışa sunulan sDrive18i versiyonunda ise 1,5 litrelik benzinli motor karşımıza çıkıyor. 136 beygir güç ve 220 Nm tork üreten bu motorla birlikte yeni X1’in 0’dan 100’e hızlanması 9,2 saniye sürüyor. BMW’nin bu kombinasyonda paylaştığı ortalama tüketim değeri ise 6,3-7 litre aralığında.