reklamı kapat

POPÜLER

2022 Cupra Leon VZ

2022 Cupra Leon VZ; performans pastasına yeni seçenek

 - Güncelleme: 25 Ocak 2022 12:53

Ailenin zirvesine oturan 2022 Cupra Leon VZ, iki farklı motor ve gövde seçeneğiyle birlikte kullanıcıların dikkatini çekecek.

Seat’tan ayrılarak başlı başına bir marka olma sürecinde başarılı adımlar atan Cupra, otomobillerin dışında Formentor gibi özgün SUV modelleriyle de adından söz ettirdi. Kardeş Volkswagen’in performans rozetlerine önemli bir alternatif haline gelen ürün gamına 2022 ile birlikte yeni bir versiyon ekleniyor. Benzinli ve hibrit olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle tercih edilebilen 2022 Cupra Leon VZ, Sportstourer gövde tipi opsiyonuyla da diğer modellerden ayrılmayı vadediyor. Aracın dış bölümündeki farklılıklara eşlik eden performans koltukları da sürüş deneyiminde en belirleyici farkı yaratacak donanımlar arasında.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Cupra Leon VZ için yurt dışı fiyatları da masada

Standart olarak 19 inçlik özel bir jant seriyle gelen modelde, bu jant setinin marka logosuyla eşleşen renk detayları görünümdeki hissiyatı bir katman daha yukarı taşıyor. Bununla birlikte daha geniş kanallarla gelen tamponlar, difüzör egzoz çıkışları ve karbon arka spoiler gibi temel parçalar da VZ’nin sportif karakterini oluşturuyor. Ailenin donanım olarak da zirvesinde yer alan Cupra VZ ile birlikte gerek güvenlik gerekse fiziki donanım bazında tüm silahların kullanıcıları beklediğini görüyoruz. Son olarak motor tarafında geçtiğimizde 2.0 litrelik benzinli ve 1,4 litrelik hibrit seçenekler karşımıza çıkıyor. Benzinlide 300 PS olarak gelen maksimum güç değerinin daha kompakt olmasına rağmen elektrikle desteklenen hibritte 245 PS seviyesinde olması beklentileri karşılamada sorun yaratmayacak. Sportstourer versiyonunun dört tekerlekten çekişli olarak tercih edilebilecek olması da öne çıkan bilgiler arasında. Almanya’da hibrit motor üzerinden 46.670 euroluk fiyata satışa sunulan Cupra VZ’nin en pahalı versiyonu ise 48.675 euroluk etiket taşıyor.

İlgili video