reklamı kapat

POPÜLER

2022 Fiat E-Ulysse

2022 Fiat E-Ulysse; ticarinin elektrik ayağında yeni seçenek

 - Güncelleme: 03 Mart 2022 15:44

Günlük kullanım beklentilerini karşılama potansiyeli taşıyan 2022 Fiat E-Ulysse, farklı beklentilere cevap verecek seçeneklere sahip.

Stellantis çatısı altındaki markaların binek tarafta olduğu gibi ticari ihtiyaçlar için de elektrikli çözümler sunma çalışmaları devam ediyor. Peugeot, Citroen ve Opel sonrasında ticari araç dünyanın en önemli markalarından olan Fiat da Panelvan modeli Ulysse’i sürece dahil ediyor. 2021 yılı içerisinde ilk gelişmeleri lanse edilen model, grubun kısa süre önce gerçekleştirdiği özel etkinlik kapsamında detaylananları arasında karşımıza çıktı. Lounge versiyonu üzerinden VIP taşımacılık ihtiyaçlarına da cevap verebilecek olan 2022 Fiat E-Ulysse, 300 kilometreyi aşan menzil değeriyle de günlük kullanım beklentilerini karşılama konusunda öne çıkıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Fiat E-Ulysse teknik özellikleri

Versiyon olarak kendi içerisinde iki farklı teknik dinamikle tercih edilebilecek olan E-Ulysse’nin giriş seviyesinde standart olarak 50 kWh’lik bataryanın konumlandırıldığını görüyoruz. WLTP standartlarında 230 kilometrelik menzil vadeden bu paketin bir üst versiyonuyla birlikte batarya tarafındaki kapasite 75 kWh’e yükseliyor. Aracın bu batarya ile 330 kilometrelik menzil iddiası bulunmakta. Menzil değeri kadar şarj yetenekleri de şüphesiz kullanıcılar için aracı tercih etmede temel konu. 100 kW’a kadar hızlı şarj desteği sunan E-Ulysse’yi, böyle bir kaynak üzerinden 30 dakikada yüzde 80 doluluk seviyesine getirmek mümkün olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Motor tarafında ise ailenin diğer üyelerinden bildiğimiz seçenek birebir şekilde burada da karşımıza çıkıyor. 136 PS güç ve 260 Nm tork üreten tek elektrik motorundan güç alan E-Ulysse, bu dinamiklerde 0’dan 100’e hızlanmasını 13,5 saniyede tamamlayabiliyor. Erişilebilecek maksimum sürat değeri ise 130 km/s olarak teknik tabloya yansıyor. Gövde tipi olarak 4.956 milimetrelik standart ve 5.306 milimetrelik uzun şasi seçenekleriyle ürün gamına dahil edilecek olan modelde sekiz kişiye kadar yolcu taşımacılığı mümkün olacak. Yükleme kapasitesi ise 4.900 litre olarak veriliyor. Ön sipariş süreci mart ayı içerisinde açılacak ailenin ilk teslimatları bir değişiklik olmaz ise mayıs ayı itibarıyla gerçekleştirilecek.