reklamı kapat

POPÜLER

2022 Mazda CX-5; Kodo tasarım dili makyajla daha da etkileyici

 - Güncelleme: 15 Eylül 2021 16:37

Tasarım, konfor ve teknoloji odağında nitelikli geliştirmeleri getiren 2022 Mazda CX-5, yeni silahlarıyla güncel beklentileri karşılamaya çalılacak.

Son dönemlerde Wankel motorun elektrifikasyonla entegrasyonu ve elektrikli otomobil odağındaki gelecek planlarıyla gündemde olan Mazda, ürün gamının önemli modellerinden birisi olan CX-5’i 2022 model yılıyla birlikte makyaj operasyonuna aldı. 2017 yılında test konuğumuz olan ve uzun süredir belirli standartlarda sabit bir şekilde yola devam eden SUV modeli, pazardaki rakiplerine paralel olarak kullanıcıların güncel bazda beklentilerine karşılık verecek teknoloji odağında yenilikler elde ediyor. Donanım versiyonlarında standart özelliklerin de artırıldığı bir deneyimi beraberinde getirecek olan 2022 Mazda CX-5, özellikle yeni renk seçenekleriyle de çok daha etkileyici görünüyor.

2022 Mazda CX-5; makyajın getirileri

Yenilenen CX-5’e dışarıdan baktığımızda Kodo tasarım dilinin temel karakteristik bölümlerinde tasarımı bir katman daha yukarı çeken estetik dokunuşlar dikkat çekiyor. Ön ve arkada standart olarak LED teknolojisiyle gelen yeni ışıklandırma grupları aracın görünümünü çok daha tatmin edici kılıyor. Tampon ve difüzör ve hava kanalları gibi gövde parçalarında yapılan revizyonlarla birlikte yeni jant seti bu parçalara eşlik ediyor. Mazda’nın “Kum Rengi” olarak nitelendirebileceği yeni renk seçeneği de kırmızının uzun süredir devam eden baskınlığına adeta baş kaldıracak kadar güzel.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kokpit tarafında geçtiğimizde Mazda’nın minimal tasarım yaklaşımının aynı çizgilerde devam ettiğini görüyoruz. 10,25 inçlik ebatla gelen yeni multimedya ekran, kablosuz akıllı telefon şarjı ve diğer pek çok güncel desteklerle daha modern bir kullanıcı deneyimini barındırıyor. Sürücü tarafında hala analog göstergelerin tercih ediliyor olmasıysa, dijital panellerin yoğunlukta olduğu pazar için meraklılarını biraz üzebilir. Mazda, koltuklarla birlikte süspansiyon ve gövde üzerindeki revizyonlarla birlikte kullanıcılara çok daha konforlu bir sürüşün sunulduğunun da bu noktada altını çiziyor. Motor seçeneklerinin aynı değerlerle yola devam etmesi beklenen CX-5’in fiyat ve diğer pek çok detaylı özelliği önümüzdeki günlerde açıklanacak.

İlgili video

MX-30 tanıtımı