reklamı kapat

POPÜLER

2022 MG7

2022 MG7, Audi A5’in ekonomik alternatifi olmaya geliyor

Sportback tasarım çizgileriyle dikkat çekecek olan 2022 MG7, önümüzdeki günlerde tüm detaylarıyla karşımızda olacak.

Şu sıralar 2022’nin ilk yarısında yakaladığı başarısı ve MG4 Electric modelinin yollara çıkış süreciyle gündemde olan MG, ürün gamındaki gelişim sürecine hız kesmeden devam ediyor. Son 4-5 yıllık periyotta tamamen farklı ve iddialı bir model grubu oluşturmayı başaran Birleşik Krallık merkezli marka, Çinli SAIC’in desteğiyle çok daha hızlı aksiyon alabilme yeteneğine sahip. Yine Çin merkezli olarak lanse edilmesi planlanan 2022 MG7 de markanın son dönemdeki rekabette yeni bir alana geçişinde önemli rol oynayacak. Sportback gövde tipiyle Audi A5’i akıllara getiren yeni MG7 için önemli tasarım detayları kısa süre önce paylaşılırken, aracın sportif karakteri dikkatlerden kaçmadı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 MG7 için ilk beklentiler

17 Ağustos’ta düzenlenecek etkinlikle birlikte tüm detaylarıyla karşımızda olacak modelden gelen görüntülerde, MG4 üzerindeki ön ve arka tasarım karakterinden faydalanıldığını hissedebiliyoruz. Bize Hyundai Elantra’yı da anımsatan bu sportif çizgiler, aracın yan ve arka bölümlerinde de keskin geçişleri beraberinde getiriyor. 4.884 milimetre uzunluk, 1.889 milimetre genişlik ve 1.447 yükseklik değerleriyle yollar çıkması beklenen MG7’nin iç yaşam alanı ve bagaj tarafında oldukça iddialı olacağını da söyleyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kokpitiyle ilgili şimdilik herhangi bir detayın masada görülmediği otomobilin kaputunun altında 2.0 litrelik benzinli motora yer verilmesi bekleniyor. Bu motorun 255 beygirlik güç ve 405 Nm’lik tork ürettiği yerel basında diğer araçlar üzerinden öne çıkarılmış durumda. Yeni MG7’de 9 kademeli ZF otomatik şanzımana yer verilebilir. Modelin giriş seviyesinde ise yine benzinli olmak üzere 1,5 litrelik motora yer verilmesi muhtemel. Burada da 185 beygir güç ve 300 Nm tork verileri masada. İlk aşamalarda bu iki motoru sunması beklenen MG’nin şarj edilebilir hibrit ünite ile verimlilik ve performans tarafında daha iyi bir kombinasyona da yer vereceği netlik kazanmış durumda. Avrupa pazarına sunulup sunulmayacağı henüz resmi olarak açıklanmayan yeni MG7, önümüzdeki hafta karşımızda olacak.