reklamı kapat

POPÜLER

2023 Honda Civic Type-R Nordschleife

2023 Honda Civic Type-R, Nordschleife rekorunu kırdı [Video]

2023 Honda Civic Type-R, efsane Nurburgring Nordschleife üzerinde en hızlı “FWD” otomobil modeli olmayı başardı.

2023 Honda Civic Type-R, “yeşil cehennem” olarak geçen Nurburgring Nordschleife pistini 7:44.881 süre ile geride bıraktı ve önden çekişli sınıftaki yeni rekoru eline aldı. 7:44.881’lik süre ile araç, 2019 Renault Megane RS Trophy-R tarafından kırılan bir önceki rekordan yaklaşık yarım saniye daha hızlıydı. Hemen aşağıdaki videoda izleyebileceğiniz tur, elbette firma için büyük bir başarı anlamına geliyor. 325 beygir güç ve 420 Nm tork sunan turbo destekli dört silindir motora sahip 2023 Type-R, rekoru Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect lastikler üzerinde kırdı. Bu lastiğin Michelin ve Honda tarafından ortak geliştirildiği açıklandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bundan önce Formula 1 temelli hiper otomobil modeli Mercedes-AMG One’ın kendi sınıfında Nürburgring Nordschleife rekorunu kırması ses getirmişti. Hakkında bilinmesi gereken tüm detaylara burada yer verdiğimiz Formula 1 motor ve mühendislik teknolojisini sokaklara getiren hiper otomobil modeli Mercedes-AMG One, gündelik kullanıma izni bulunan araçlar arasındaki Nürburgring Nordschleife rekorunu eline geçirdi. Dünyanın açık ara en zor pistini 6:35.183‘lük süreyle tamamlayan sürücü Maro Engel, aracın verdiği güven ile beraber aşağıda izleyebileceğiniz turda üstün bir performans ortaya koymuş durumda. Bugün kırılan rekor, daha önce AMG GT Black Series modeline aitti. Maro Engel elde edilen rekor hakkında “Bu gerçekten unutulmaz bir deneyimdi” dedi ve ekledi: “Bu pist koşullarında böyle bir tur zamanı elde edebileceğimizi beklemiyordum. Pistin bazı önemli bölgeleri henüz tamamen kurumamıştı ve bu nedenle zorluydu. Bu özel bir meydan okumaydı.”

2023 Honda Civic Type-R ve Nordschleife rekoru yanında bu da ilginizi çekebilir: İddialı AR gözlük Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition tanıtıldı