reklamı kapat

POPÜLER

2023 Honda CR-V
2023 Honda CR-V

2023 Honda CR-V için yurt dışı fiyatları göründü; zam etkisi ciddi şekilde hissediliyor

 - Güncelleme: 14 Eylül 2022 12:02

Amerika Birleşik Devletleri’nde yollara çıkmaya hazırlanan 2023 Honda CR-V için fiyatlar da bu pazar üzerinden görünmeye başladı.

Geride bıraktığımız temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilen tanıtımla küresel çapta duyurusu gerçekleştirilen yeni jenerasyon CR-V için satış süreci de yavaş yavaş başlıyor. Türkiye pazarına önümüzdeki yıl gelmesini beklediğimiz ürün gamının, sokaklarına çıkacağı ilk bölgelerden birisi Amerika Birleşik Devletleri olacak. Markanın bölgedeki operasyonu da gerçekleştirilen hazırlıkların ardından ailenin fiyatlarını masaya bıraktı. Önceki nesile göre tahmin edildiği gibi hissedilir fiyat artışlarının gözlemlendiği 2023 Honda CR-V ailesinin başlangıç versiyonu 32.355 dolarlık etiket taşıyacak. Bir önceki nesile göre 4.300 dolarlık zam anlamına gelen bu fiyat, aracın artırılan standart donanımları ve yükselen üretim maliyetleriyle doğru orantılı.

2023 Honda CR-V

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2023 Honda CR-V yurt dışı fiyatı 40 bin dolara yaklaştı

1,5 litrelik benzinli motorun standart olarak geldiği başlangıç versiyonları dışında ürün gamında konumlandırılan hibrit motorlarla fiyatlar çok daha yukarılarda seyredecek. Önden çekişli altyapıyla kombin edilen hibrit motor için başlangıç fiyatı 33.700 dolardan başlarken, EX-L donanım seviyesi ve 4×4 kombinasyonuyla birlikte bu rakam 36.505 dolara kadar çıkıyor. Paylaşılan listede yeni CR-V ailesinin zirvesinde isw Sport Touring paketi ver. 19 inç jant seti, Bose premium sistemi, son nesil elektronik sürüş destekleri ve artırılmış malzeme kalitesiyle premium dinamiklere biraz daha yakın olan bu versiyon 39.845 dolarlık fiyatla Birleşik Devletler’de satışa sunulacak.

2023 Honda CR-V

Yeni nesilden öne çıkanlar

2023 ile birlikte altıncı jenerasyonuna geçiş yapan CR-V, gerek uzunluk gerekse aks mesafesi tarafında önemli iyileştirmeler barındırıyor. Yeni jenerasyon CR-V, Honda’nın en yeni mimarisi üzerine yükseliyor. Markadan bu noktada paylaşılan bilgilere göre yüzde 15 daha rijit bir yapıyı getiren bu mimari, elden geçirilen süspansiyon ve direksiyon altyapısıyla birlikte CR-V’de çok daha iyi bir sürüş kalitesinin kapılarını aralayacak. Honda aynı zamanda iyileştirilen kalite algısıyla birlikte uzun yol sürüşlerinde daha sessiz ve rafine kabin vadediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kabin tarafında sürüşe doğrudan etki edenlerden birisi de yeni güvenlik destekleri olacak. Son nesil geliştirmelerle birlikte çarpışma önleme sistemleri daha yetenekli hale gelirken; trafik levhaları algılama, düşük hızda frenleme kontrolü, trafik asistanı ve düşük hızda takip gibi aktif destekler de özellikle şehir içerisinde fark yaratacak gibi görünüyor. Tüm versiyonlarında kör nokta uyarı sistemi standart olarak gelecek olan CR-V’de, yokuş iniş desteği ve kar modu gibi yenilikler de ön planda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaputunun altında e:HEV rozetini getiren Atkinson temeline dayalı 2.0 litrelik benzinli motorun konumlandırıldığı modelde, iki adet elektrik motoru hibrit desteğini oluşturacak. Honda, rakamsal bazda ise CR-V’yi Civic’ten ayıran daha fazla beygir ve tork değerlerini formüle entegre ediyor. Civic’te kombinasyon olarak 185 beygir güç ve 315 Nm’lik tork sunan bu ünite, CR-V’de 204 beygir güç ve 335 Nm torkla geliyor. Bu motor, yüzde 41’lik seviyesiyle seri üretim motorlar arasında en yüksek termal verimlilik puanına sahip olmasıyla da tüketimde etkileyici değerleri mümkün kılıyor. Honda cephesi Civic odağında 5 litrenin altında tüketim değerlerinin yakalanabildiği bir deneyim mümkün olduğunu ifade etmişti. CR-V gibi bir C SUV modeli için de bu değerlere yakın bir seviyeden bahsetmek mümkün. Hibrit dışında 190 beygir güç ve 242 Nm tork üreten 1,5 litrelik turbo benzinli motor da ailenin seçenekleri arasında kendisine yer buluyor.

İlgili video