reklamı kapat

POPÜLER

Volkswagen

2023 yılında kaç adet elektrikli Volkswagen satıldığı açıklandı

2023 yılında kaç adet elektrikli Volkswagen teslim edildiği açıklandı. Şirket elektrikli tarafta halen kendisi için devasa sayılara ulaşamıyor.

Son dönemde birçok kötü haberle gündeme gelen, ciddi maddi tasarruf ışığında büyük işten çıkarmalar gerçekleştiren Volkswagen, yapılan resmi açıklamaya göre 2023 yılında 394 bin elektrikli otomobil teslimatı gerçekleştirdi. Şirketin elektrikli araç teslimatları geçen yıla oranla yüzde 21 artmış olsa da, elektrikliler halen markanın toplam teslimatlarının yüzde 9’undan daha azını temsil ediyor, şirket halen esas parayı içten yanmalı motora sahip araçlarından kazanıyor. Bundan önce Volvo için benzer bir açıklama yapılmıştı. Resmi olarak yapılan açıklamaya göre 2020 yılında 4.659 adet, 2021 yılında 25.727 adet, 2022 yılında 66.749 adet tamamen elektrikli araç satışı gerçekleştiren Volvo, 2023 yılını ise 113.419 adet elektrikli araç satışıyla kapatmayı başardı. Bu konuda ciddi bir yükseliş ivmesi yakalayan Çinli Geely altındaki ünlü üretici, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli bir ürün gamı oluşturacak ve verilen bilgilere göre 2025 yılına kadar satışların yüzde 50’sinin veya yaklaşık 600 bin adedinin tamamen elektrikli olmasını hedefliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volvo geçtiğimiz günlerde Türkiye ile alakalı üzücü bir haberle de gündeme gelmişti. Dikkat çeken modellerden EX30 için Türkiye macerası dün başlamadan bitmişti. XC40 ve C40’ın altında konumlanarak markanın en erişilebilir üyesi olan Volvo EX30 modeli Türkiye’de, “Küçük boyuta sığan üstün elektrik performansı” mottosuyla dikkat çekmeye hazırlanıyordu ancak öyle olmadı. Emre Özpeynirci tarafından burada aktarıldığı kadarıyla Volvo Türkiye bugün elektrikli EX30 modelini, “Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğ’’ kapsamında ithal edemeyeceklerini bildirdi. Bugün “EX30” için ön talepte bulunan müşterilerine e-posta gönderen Volvo özetle şunları söylemişti:

“Volvo Cars’ın ürettiği ilk premium B-SUV modeli olan ve bugüne kadar üretilen tüm Volvo otomobiller arasında en düşük karbon ayak izine sahip olan yeni EX30’u da sizlerle buluşturmak için de büyük bir arzu içerisindeydik. Ancak Ticaret Bakanlığı tarafından 29.11.2023 tarihli ve 32384 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğ (İthalat 2023/22)’’ kapsamında, Tebliğ’nin “Yürürlük” maddesi başlıklı 5. Maddesi uyarınca 29.12.2023 tarihinde yürürlüğe girmiş bulunan yeni ithalat koşulları sebebi ile Türkiye pazarında henüz ithal edilememektedir. Yeni ithalat koşullarının izin verdiği noktada ve zamanda, EX30 modelimizi Türkiye’de satışa sunabilmek için gereken adımları atacağız.”

Volvo haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli